Filter nieuws:
Wilt u ondersteuning of advies?

Wilt u ondersteuning of advies? Wij bespreken het graag met u. Bel: 0343-477890 of mail: info@werkenmantelzorg

meer
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom werk en mantelzorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

meer
Tweets @WerkMantelzorg
meer tweets
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Nieuws, achtergronden en meer...

Wet flexibel werken kan taboe op mantelzorg doorbreken

14 april 2015 / Persberichten

Stichting Werk&Mantelzorg ziet in de nieuwe wet flexibel werken een kans om het taboe te doorbreken om mantelzorgtaken op de werkvloer te bespreken. Met de nieuwe wet krijgen werknemers flexibiliteit in werktijden en werkplek en kunnen zij eerder een verzoek om korter of langer te werken, indienen.  De helft van de mantelzorgers zwijgt op de werkvloer over de mantelzorgtaken thuis. Angst voor carrièreconsequenties ligt hier aan ten grondslag, evenals onbekendheid met de regelingen. Ook leidinggevenden vinden het een moeilijk thema om aan te snijden. Terwijl een open dialoog vaak resulteert in oplossingen die overbelasting, stress en ziekteverzuim kunnen voorkomen.

lees meer

NPO Radio 1: Maak mantelzorg bespreekbaar op je werk

25 maart 2015 / Actueel nieuws

Mantelzorgers melden zich bovengemiddeld vaak langdurig ziek, zo bleek uit het gepubliceerde rapport van het SCP op 24 maart 2015.  

Liesbeth Hogedijk van Mezzo en samenwerkingspartner in de Stichting Werk&Mantelzorg: “Mantelzorgers zijn vaak bang om te zeggen dat ze vastlopen in de combinatie van werk en zorg. Terwijl blijkt dat 92% van de collega’s graag taken overneemt van collega’s die mantelzorg verlenen”.

Beluister hier het radiofragment.

Geef werkende mantelzorger flexibiliteit, geen vermindering van arbeidstijd

24 maart 2015 / Actueel nieuws

'Geef werkende mantelzorger flexibiliteit, geen vermindering van arbeidstijd'

Aldus de reactie van Stichting Werk&Mantelzorg naar aanleiding van de bevindingen van het SCP in het rapport ‘Concurrentie tussen mantelzorg en betaald werk’ dat vandaag is verschenen. Daarin wordt gesteld dat mantelzorgtaken ten koste gaan van de vrije tijd en niet van de werktijd.

lees meer

Geef werkende mantelzorger flexibiliteit, geen vermindering van arbeidstijd

24 maart 2015 / Persberichten

'Geef werkende mantelzorger flexibiliteit, geen vermindering van arbeidstijd'

Aldus de reactie van Stichting Werk&Mantelzorg naar aanleiding van de bevindingen van het SCP in het rapport ‘Concurrentie tussen mantelzorg en betaald werk’ dat vandaag is verschenen. Daarin wordt gesteld dat mantelzorgtaken ten koste gaan van de vrije tijd en niet van de werktijd.

lees meer

Training voor mantelzorgconsulenten en mantelzorgmakelaars

09 maart 2015 / Actueel nieuws

Wil je als mantelzorgconsulent of mantelzorgmakelaar werkgevers stimuleren om aandacht te hebben voor hun mantelzorgende werknemers? En wil je hen overtuigen om hiervoor afspraken op te nemen in het HR-beleid? Stichting Werk&Mantelzorg organiseert verschillende trainingen speciaal voor consulenten en makelaar. 

lees meer

Kosteloze powersessie voor gemeenten

09 maart 2015 / Actueel nieuws

Gemeenten, 1 op de 7 werknemers is ook mantelzorger!
Wil je als werkgever loyale- en vitale werknemers? Wil je werknemers die een goede werk-privé balans ervaren? Wil je voorkomen dat mantelzorgende werknemers (langdurig) uitvallen? Wil je dit samen met andere werkgevers in jouw gemeente realiseren en zelf als gemeente het goede voorbeeld geven? Profiteer dan van ons kant-en-klare en kosteloze aanbod en meld je aan voor een Powersessie Werk&Mantelzorg!

lees meer

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid steeds belangrijker!

06 maart 2015 / Nieuwsbrief

Radio-uitzending NPO Radio 1

06 maart 2015 / In de media

Stichting Werk&Mantelzorg was vanmorgen te horen op Radio 1. Lenette van Tienhoven geeft een reactie op het vandaag verschenen rapport van Motivaction, waaruit blijkt dat twee derde van de werkgevers zich zorgen maakt over toenemende zorgtaken van werknemers.

Werk&Mantelzorg ziet een belangrijke oplossing in een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat, waarbij werkgever én werknemer in gesprek gaan om tot maatwerkoplossingen te komen!

Beluister hier het radiofragment (vanaf 8.33 minuten).

Twee derde werkgevers maakt zich zorgen over zorgtaken werknemers

06 maart 2015 / Actueel nieuws

Tweederde van de werkgevers maakt zich zorgen over toenemende zorgtaken van werknemers. Het gaat vooral om de zorg voor zieke of hulpbehoevende ouders of directe familieleden. Dit blijkt uit het onderzoek 'de toekomst van goed werkgeverschap', gedaan door Motivaction in opdracht van WOMEN Inc.

lees meer

SCP-rapport: Aanbod van arbeid

05 maart 2015 / Actueel nieuws

Aantal werkende mantelzorgers stijgt

Het aantal personen dat werk en mantelzorg combineert is gestegen van 1 op de 8 naar 1 op de 7. Dit blijkt uit een recent verschenen rapport van het SCP. Dit cijfer verrast Werk&Mantelzorg niet en bevestigt de noodzaak van een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat.

Waarschijnlijk ligt dit cijfer nog hoger. Ouders die mantelzorg verlenen voor hun chronisch zieke of gehandicapte kind zijn namelijk niet meegeteld. Deze groep is meegenomen in het cijfer van het aantal werkenden dat zorgt voor een kind, ongeacht of dit kind gezond is of een beperking heeft (ziek is). 

lees meer