Filter nieuws:
Wilt u ondersteuning of advies?

Wilt u ondersteuning of advies? Wij bespreken het graag met u. Bel: 0343-477890 of mail: info@werkenmantelzorg

meer
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom werk en mantelzorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

meer
Tweets @WerkMantelzorg
meer tweets
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Nieuws, achtergronden en meer...

Nieuw programma M-power

21 januari 2015 / Actueel nieuws

Stichting Werk&Mantelzorg is onlangs gestart met het programma M-power. Binnen het programma M-power wordt een ondersteuningspakket op maat ontwikkeld en uitgetest bij diverse organisaties en bedrijven. Het ondersteuningspakket, in de vorm van een digitale M-power module, wordt specifiek ontwikkeld voor de werkende mantelzorger. Het programma M-power beoogt met de digitale M-power module bij te dragen aan de duurzame inzetbaarheid van mantelzorgers en de psychosociale belasting te verminderen door concrete handvatten waar de werkende mantelzorger zelf mee aan de slag kan.

De M-power module wordt later dit jaar beschikbaar gesteld. Wilt u nu al meer weten? Of als organisatie deelnemen aan de testfase? Neem dan contact op via info@werkenmantelzorg.nl.

Literatuurstudie naar kosten/baten van mantelzorgvriendelijk beleid in organisaties

06 januari 2015 / Actueel nieuws

Een literatuurstudie naar de kosten en baten van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid vanuit de visie van de werkgever. Deze studie is uitgevoerd door de VU Amsterdam, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

 

lees meer

Wettelijke bescherming voor mantelzorgers in Duitsland

05 januari 2015 / Actueel nieuws

In Duitsland krijgt de mantelzorger wettelijke bescherming, om zorg en werk te kunnen combineren. Bekijk het filmpje hier.

Nieuwe wet Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden

19 december 2014 / Actueel nieuws

De Eerste Kamer heeft op 16 december 2014 unaniem ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze wet is een aanvulling op de afspraken die nu al op de werkvloer en binnen gezinnen worden gemaakt.

Voor mantelzorgers is geregeld dat kort- en langdurend zorgverlof voortaan ook kan worden opgenomen bij bijvoorbeeld de zorg voor een huisgenoot, vriend of tweedegraads familielid. Nu nog kan alleen zorgverlof worden opgenomen voor een zieke partner of ouder of voor een ziek kind.

lees meer

Marga Waanders, Burgemeester Dongeradeel, ontvangt Erkenning

19 december 2014 / Persberichten

Marga Waanders, Burgemeester Dongeradeel, ontvangt ErkenningDe gemeente Dongeradeel ontving op woensdag 17 december als eerste Friese gemeente de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. De gemeente kreeg deze erkenning van Stichting Werk&Mantelzorg, die zich inzet voor betere mogelijkheden om werk en mantelzorg te combineren. Burgemeester Marga Waanders (rechts op foto) nam de erkenning in ontvangst.

 

lees meer

Nieuwsbrief W&M december: medewerkers: Collegas leveren verlofdagen in voor mantelzorger

17 december 2014 / Nieuwsbrief

Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk' voor ABN AMRO Bank

07 december 2014 / Actueel nieuws

Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk' voor ABN AMRO BankCaroline Princen, Raad van Bestuur ABN AMRO Bank, ontving enkele weken geleden de Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk'. In hun Cao is opgenomen dat ABN AMRO Bank mantelzorg een belangrijk thema vindt. Lees hier welke concrete stappen zij hebben gezet om het thema te implementeren en te borgen binnen de organisatie. 

Erkenning Mantelzorgvriendelijk voor Drenthe

20 november 2014 / Persberichten

Erkenning Mantelzorgvriendelijk voor DrentheDrenthe heeft als eerste provinciale organisatie de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen van Stichting Werk&Mantelzorg. Gedeputeerde Ard van der Tuuk heeft tijdens de slotbijeenkomst iAge, waarvan de campagne Drenthe Mantelzorg Vriendelijk onderdeel uitmaakt,
de Erkenning in ontvangst genomen.

lees meer

Zorgmedewerkers zijn vaak ook mantelzorger

20 november 2014 / Actueel nieuws

Eén op de drie zorgmedewerkers zijn naast hun werk ook mantelzorger. Binnen de VVT-sector is dit zelfs nog hoger. Daar is 40 procent van alle medewerkers ook mantelzorger. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting IZZ (een collectief van werkgevers en werknemers in de zorg) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). 

lees meer

Nieuwsbrief Werk&Mantelzorg November 2014

10 november 2014 / Nieuwsbrief

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26