Filter nieuws:
Wilt u ondersteuning of advies?

Wilt u ondersteuning of advies? Wij bespreken het graag met u. Bel: 0343-477890 of mail: info@werkenmantelzorg

meer
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom werk en mantelzorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

meer
Tweets @WerkMantelzorg
meer tweets
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Nieuws, achtergronden en meer...

GEZOCHT! Inspirerende werk/mantelzorgoplossingen van werkgever en werknemer!

02 juli 2014 / Actueel nieuws

Wij willen graag werkgevers en werkende mantelzorgers  inspireren en enthousiasmeren om samen te zoeken naar goede oplossingen. Kent u een inspirerend, innovatief voorbeeld van een oplossingsafspraak tussen werkgever en werknemer?

Mail uw oplossing naar info@werkenmantelzorg.nl!

lees meer

Themabijeenkomst VBZ Zorg over Mantelzorg en werken in de zorg

04 juni 2014 / Bijeenkomsten W&M

Themabijeenkomst VBZ Zorg over Mantelzorg en werken in de zorgDonderdag 22 mei organiseerde VBZ Zorg een themabijeenkomst voor HRM-managers en -adviseurs, OR-leden, leidinggevenden en personen die betrokken zijn bij werk- en mantelzorg-beleid binnen hun organisatie. Werk&Mantelzorg verzorgde een presentatie over de feiten en de cijfers over de combinatie werk en mantelzorg en verstrekte handvatten, tips en tools hoe werkende mantelzorgers te faciliteren in hun werk prive balans om hen vitaal, betrokken en loyaal te houden. Op het plenaire programma stond nog het verhaal van Zorgbalans hoe zij mantelzorgvriendelijk beleid hebben geimplementeerd en de Erkenning hebben behaald. Het plenaire gedeelte werd afgesloten met  het persoonlijke verhaal van Frank van Rooij over zijn rol als werkende mantelzorger EN zijn rol als directeur en leidinggevende van werkende mantelzorgers bij Radius Welzijn. Vervolgens werden de deelnemers opgesplitst in groepen om met een casus aan de slag te gaan. Een mooie bijeenkomst die een ieder veel energie heeft gegeven! Neem ook eens een kijkje op de website van VBZ: www.vbz-kam.nl

FAM congres over mantelzorg

04 juni 2014 / Bijeenkomsten W&M

FAM congres over mantelzorgOp 15 mei organiseerde FAM, expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken, een congres over modern burgerschap & de rol van de mantelzorger en kansen & grenzen van de WMO.
Stichting Werk&Mantelzorg verzorgde er een presentatie en een workshop. Mooie inhoudelijke bijdragen werden geleverd door Lieke Paulussen, Margret Bisschops en Mieke Damsma. Neem ook eens een kijkje op de website van FAM. Op de pagina van Lees meer vindt u de nieuwsbrief van FAM over het congres.

 

lees meer

Kabinet breidt wettelijk zorgverlof uit in 2014

13 april 2014 / In de media

Bij alle, terechte, aandacht voor het aan een baan helpen van werkzoekenden, moeten we niet uit het oog verliezen dat werknemers hun baan ook moeten behouden. Aandacht voor de combinatie van arbeid en zorg mag in deze tijd niet verslappen, aldus het CNV.

lees meer

Campagne Drenthe Mantelzorgvriendelijk

13 april 2014 / In de media

Drenthe telt momenteel circa 100.000 mantelzorgers. Een groot deel van hen is werkzaam in het MKB en vijftig procent van deze 'mantelwerkers' is overbelast. De oorzaak: de combinatie van werken en zorgen. De bewustwordingscampagne 'Drenthe Mantelzorgvriendelijk' is onderdeel van het internationale project i-Age en wil bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van werkende mantelzorgers. 'De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers verdubbelen van één op de acht naar een op de vier. Dit kan een probleem worden voor de Drentse economie, met name voor het MKB', aldus gedeputeerde Ard van der Tuuk.

lees meer

Erkenning voor Sensire: 'zorgen voor' op werk en thuis

31 maart 2014 / Persberichten

Erkenning voor Sensire: 'zorgen voor' op werk en thuisOp 26 maart heeft Sensire de Erkenning Mantelzorgvriendelijke organisatie ontvangen uit handen van Renee Wilke, directeur klant van Menzis, samenwerkingspartner van Stichting Werk&Mantelzorg. Liesbeth Hoogland, directeur Sensire: 'Bij Sensire is "zorgen voor een ander" een kernkwaliteit. Dat strekt zich vanzelfsprekend ook uit naar het kunnen zorgen voor een ander in de prive situatie'.

lees meer

Mantelzorg zal ook u een zorg zijn

13 maart 2014 / In de media

'Het aantal medewerkers met zorgtaken voor een directe naaste neemt toe. Momenteel is een op de 8 medewerkers in Nederland een zogenoemde mantelzorger. Om de combinatie van werk en mantelzorg goed vol te houden, is het belangrijk dat u de mantelzorgers binnen uw organisatie een helpende hand biedt. Daar heeft ook uw organisatie profijt van,' adus MT Rendement in de maart uitgave van 2014.

lees meer

Mantelzorger thuis, collega in het ziekenhuis

28 februari 2014 / Actueel nieuws

Mantelzorger thuis, collega in het ziekenhuis1 op de 4 medewerkers in de zorg/ziekenhuisbranche combineert werk met mantelzorg. Een combinatie die tot overbelasting en stress kan leiden. Heldere communicatie, een open cultuur en begrip van leidinggevenden en collega’s maken vaak een groot verschil. Zeven ziekenhuismedewerkers delen hun ervaringen en tips in een serie portretten van mantelzorgwerkers in de ziekenhuisbranche.

lees meer

Samenwerking belangrijk om de combinatie werk en mantelzorg mogelijk te maken

16 november 2013 / Bijeenkomsten W&M

Samenwerking belangrijk om de combinatie werk en mantelzorg mogelijk te maken Mantelzorgers, HR managers, vakbondsbestuurders, gemeenten, politici en andere betrokkenen spraken 7 november op de bijeenkomst 'Mantelzorg: Samen werkt 't!' met elkaar over het belang van en de weg naar een mantelzorgvriendelijk Nederland. Graag delen we enkele highlights en resultaten met u. Organisatie: Stichting Werk&Mantelzorg, CNV Dienstenbond, Coöperatie VGZ.

lees meer

November 2013: Highlights bijeenkomst Mantelzorg: Samen werkt 't!

14 november 2013 / Nieuwsbrief

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24