inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Nieuws, achtergronden en meer...

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten, nieuwsbrieven, bijeenkomsten en onderzoeken, die betrekking hebben op het thema werk en mantelzorg. Van Werk&Mantelzorg, de overheid, samenwerkingspartners, ambassadeurs en uit de media.

Nieuwjaarsdebat Werk&Mantelzorg

15 januari 2016 / Bijeenkomsten W&M

Op 6 januari 2016 vond het nieuwjaarsdebat van Mezzo en de Stichting Werk&Mantelzorg plaats bij de SER in Den Haag. Het thema werk en mantelzorg is geagendeerd en er zijn goede initiatieven genomen. Initiatiefnemers zijn pioniers, mensen met visie en vaak ook met persoonlijke betrokkenheid bij het thema. Maar we zien ook dat de verandering langzaam gaat. Er leven nog veel taboes en vooroordelen over de combinatie werk en mantelzorg. Bovendien zoeken partijen naar hun eigen verantwoordelijkheid en rolinvulling. Hoe krijgen we de kritische massa mee? Door te verleiden, afdwingen, sturen, of moet dat van onderaf? Hoe zetten we samen 'The Next Step'. Laat je informeren en inspireren door het fotoverslag van deze bijeenkomst.

Bij gebrek aan flexibel werken neemt mantelzorger verlof

06 januari 2016 / Onderzoek in Nederland

Er wordt meer gebruik gemaakt van verlofregelingen door mantelzorgers die geen flexibiliteit van hun werkgever krijgen in werktijden, werkduur of locatie. Deze flexibiliteit zouden zij echter wel willen. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Werk&Mantelzorg dat vandaag wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Mezzo en Stichting Werk&Mantelzorg.

lees meer

Kritische succesfactoren mantelzorgvriendelijk beleid

17 december 2015 / Nieuwsbrief

Open de nieuwsbrief in een nieuw venster

Congres CNV Vakcentrale Werk & Zorg

07 december 2015 / Bijeenkomsten W&M

Je baan is steeds drukker en je moeder wordt steeds ouder. Deadlines op je werk en een depressieve puber thuis. De combinatie van werk en zorg vraagt veel van mensen. Hoe ga je daarmee om?

De CNV Vakcentrale houdt een congres over Werk & Zorg op 17 februari 2016. Het congres biedt je praktische methoden om Werk & Zorg beter te combineren. De inbreng van deelnemers gebruikt het CNV om rechtstreeks invloed uit te oefenen op het landelijke beleid over werk en zorg.

Deelname is gratis.

lees meer

Mooiste mantelzorgafspraak cao Abbott

03 december 2015 / Berichten Werk&Mantelzorg

Abbott Health Products heeft de meest inspirerende cao afspraak voor haar werkende mantelzorgers. Met een totaalpakket, van financiële tegemoetkoming in salaris, pensioen en zorgkosten tot het bieden van een coach, verdient deze cao-afspraak de Mantelzorg CAO Pluim van Stichting Werk&Mantelzorg.

lees meer

Geen zorgen voor het werk van morgen

24 november 2015 / Onderzoek in Nederland

Milou Koreman voerde voor haar scriptie, ter afsluiting van de master Strategisch Human Resource management aan de Universiteit Utrecht, een kwalitatief onderzoek uit. Bij diverse organisaties verrichtte zij onderzoek naar de voorwaarden voor het ervaren van steun vanuit de organisatie en het lijnmanagement, wat bijdraagt aan het gebruik maken van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid door werknemers.

Hiervoor zijn HR professionals en werknemers geïnterviewd en stond de volgende vraag centraal: Wat zijn volgens werknemers en HR professionals de voorwaarden voor het ervaren van steun vanuit de organisatie en het lijnmanagement wat bijdraagt aan het gebruik maken van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid door werknemers?

lees meer

BNR radio: hoe kunnen werkgevers beter omgaan met mantelzorg?

23 november 2015 / Berichten Werk&Mantelzorg

Een zieke partner, een hulpbehoevende ouder of kinderen. We moeten zelf meer zorgen. Maar hoe zorg je ervoor dat dit niet ten koste gaat van je baan?

Het merendeel van de werkgevers vindt zorg nog vooral een privézaak, en houdt zich er niet mee bezig. Toch heeft mantelzorg wel degelijk consequenties op de werkvloer. Hoe kunnen werkgevers beter omgaan met mantelzorg? 

lees meer

Staatssecretaris van Rijn bezoekt Renault

10 november 2015 / Nieuwsbrief

Open de nieuwsbrief in een nieuw venster

Werkbezoek staatssecretaris van Rijn bij Renault NL

10 november 2015 / Bijeenkomsten W&M

Werkbezoek staatssecretaris van Rijn bij Renault NLVandaag, op de Dag van de Mantelzorg, bezocht staatssecretaris Van Rijn een voorbeeld voor andere werkgevers qua aanpak en integratie van mantelzorgvriendelijk beleid: Renault Nederland. Van Rijn sprak met mantelzorgers, leidinggevenden en de HR-directeur van Renault over de combinatie werk en mantelzorg en de gezamenlijk gevonden oplossingen. Voor haar mantelzorgvriendelijk beleid ontving Renault uit handen van de staatssecretaris de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk'. Tevens was het moment daar om M-power, het platform voor werkende mantelzorgers, feestelijk te lanceren. 

lees meer

Van Rijn lanceert platform werkende mantelzorgers

10 november 2015 / Nieuwsbrief

Open de nieuwsbrief in een nieuw venster
1 2 3 4 5 6 7 8

Filter nieuws:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
meer

Tweets @WerkMantelzorg

Bekijk onze filmpjes
overzichtspagina
GEZOCHT! Inspirerende werk/mantelzorg oplossingen

Deel mooie voorbeelden en biedt anderen inspiratie, bevestiging en herkenning. Mail info@werkenmantelzorg.nl

meer
Platform werkende mantelzorgers
meer

Heb jij ook een dubbelleven? www.facebook.com/werkenmantelzorg

meer videos
Welke organisaties zijn aan de slag?
bekijk op de kaart
Werkende mantelzorger: 'Stap op iemand af en praat erover'
meer verhalen  lees verder
We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer