Filter nieuws:
Wilt u ondersteuning of advies?

Wilt u ondersteuning of advies? Wij bespreken het graag met u. Bel: 0343-477890 of mail: info@werkenmantelzorg

meer
Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom werk en mantelzorg? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

meer
Tweets @WerkMantelzorg
meer tweets
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Onderzoek naar effecten van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

29 augustus 2011

Wat zijn de effecten van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid? Dat gaat de VU, Faculteit der Sociale Wetenschappen onderzoeken. Het onderzoek start eind 2011 en de resultaten worden begin 2013 verwacht. Sociologen Saskia Keuzenkamp en Marjolein Broese van Groenou voeren het uit.

Hoe blijven werkende mantelzorgers productief?
800 mantelzorgers en 22 bedrijven doen mee met het onderzoek. De onderzoekers gaan kijken hoe bedrijven ervoor kunnen zorgen dat werkende mantelzorgers productief blijven in de organisatie en niet uitvallen. Daarvoor gaan ze uitzoeken welke invloed mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, de bedrijfscultuur en persoonskenmerken hebben op de arbeidsproductiviteit. 

Wetenschappelijk onderzoek geeft nieuwe inzichten
Werk&Mantelzorg is blij met dit wetenschappelijke onderzoek naar mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. 'Met de resultaten hopen we beter inzicht te krijgen in de effecten van de Werk&Mantelzorg-methodieken op de werkvloer. De onderzoekers baseren hun analyse óók op de 'toolkit' voor werkgevers en het Werk&Mantelzorg-onderzoek. Dit onderzoek is in de afgelopen jaren door meer dan 22 bedrijven en ruim 5000 medewerkers ingevuld', aldus Sandrina Sangers, projectleider van Werk&Mantelzorg.

Bekijk ook:

Handleiding werkgevers
Toolkit voor werkgevers
Meer informatie over dit onderzoek