Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Nieuwsbrief

Lees hier de eerder verschenen nieuwsbrieven over werk en mantelzorg:

Marga Waanders, Burgemeester Dongeradeel, ontvangt Erkenning

19 december 2014 / Persberichten

Marga Waanders, Burgemeester Dongeradeel, ontvangt ErkenningDe gemeente Dongeradeel ontving op woensdag 17 december als eerste Friese gemeente de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. De gemeente kreeg deze erkenning van Stichting Werk&Mantelzorg, die zich inzet voor betere mogelijkheden om werk en mantelzorg te combineren. Burgemeester Marga Waanders (rechts op foto) nam de erkenning in ontvangst.

 

lees meer

Nieuwsbrief W&M december: medewerkers: Collegas leveren verlofdagen in voor mantelzorger

17 december 2014 / Nieuwsbrief

Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk' voor ABN AMRO Bank

07 december 2014 / Actueel nieuws

Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk' voor ABN AMRO BankCaroline Princen, Raad van Bestuur ABN AMRO Bank, ontving enkele weken geleden de Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk'. In hun Cao is opgenomen dat ABN AMRO Bank mantelzorg een belangrijk thema vindt. Lees hier welke concrete stappen zij hebben gezet om het thema te implementeren en te borgen binnen de organisatie. 

Erkenning Mantelzorgvriendelijk voor Drenthe

20 november 2014 / Persberichten

Erkenning Mantelzorgvriendelijk voor DrentheDrenthe heeft als eerste provinciale organisatie de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen van Stichting Werk&Mantelzorg. Gedeputeerde Ard van der Tuuk heeft tijdens de slotbijeenkomst iAge, waarvan de campagne Drenthe Mantelzorg Vriendelijk onderdeel uitmaakt,
de Erkenning in ontvangst genomen.

lees meer

Zorgmedewerkers zijn vaak ook mantelzorger

20 november 2014 / Actueel nieuws

Eén op de drie zorgmedewerkers zijn naast hun werk ook mantelzorger. Binnen de VVT-sector is dit zelfs nog hoger. Daar is 40 procent van alle medewerkers ook mantelzorger. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting IZZ (een collectief van werkgevers en werknemers in de zorg) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). 

lees meer

Nieuwsbrief Werk&Mantelzorg November 2014

10 november 2014 / Nieuwsbrief

Persbericht: Werkende mantelzorger onderschat steun vanuit de organisatie

04 november 2014 / Persberichten

Leidinggevenden en collega’s zijn tot meer oplossingen bereid dan de werkende mantelzorger denkt. Ook collegialiteit wordt onderschat. 40% van de mantelzorgers denkt dat collega’s werk niet kunnen of willen overnemen terwijl 90% van de collega’s zegt dit wel te kunnen en te willen. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Werk&Mantelzorg onder 15.500 medewerkers.

lees meer

Publicaties & rapporten (sept/okt 2014)

03 november 2014 / Actueel nieuws

De afgelopen maanden verschenen er verschillende rapporten en publicaties, waarin het thema werk en mantelzorg aan de orde komt. Twee rapporten van het SCP (Hulp geboden en Burn Out), een onderzoek van PGGM uitgevoerd onder werknemers in de sector zorg en welzijn en een whitepaper van Centraal Beheer Achmea. 

 

lees meer

Rectificatie nieuwsbrief oktober 2014

16 oktober 2014 / Actueel nieuws

In de nieuwsbrief van Werk&Mantelzorg (oktober 2014, verzending 13 oktober) staat een foute vermelding omtrent de dag van de mantelzorg. 

De dag van de mantelzorg vindt plaats op MAANDAG 10 NOVEMBER 2014! 

Interview: Erasmus MC eerste UMC met de erkenning Wij Werken Mantelzorgvriendelijk

15 oktober 2014 / Actueel nieuws

Interview: Erasmus MC eerste UMC met de erkenning Wij Werken Mantelzorgvriendelijk

De overhandiging van de ‘Erkenning mantelzorgvriendelijke organisatie’ betekende het symbolische einde van een zes maanden durend traject, uitgevoerd door de Stichting Werk&Mantelzorg en in opdracht van CNV Publieke Zaak. Voorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC nam de erkenning met duidelijk enthousiasme in ontvangst van Aaldert Mellema, bestuurder zorg van CNV Publieke Zaak.

lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
19 december 2014 / Persberichten Marga Waanders, Burgemeester Dongeradeel, ontvangt Erkenning

De gemeente Dongeradeel ontving op woensdag 17 december als eerste Friese gemeente de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’. De gemeente kreeg deze erkenning van Stichting Werk&Mantelzorg, die zich inzet voor betere mogelijkheden om werk en mantelzorg te combineren. Burgemeester Marga Waanders (rechts op foto) nam de erkenning in ontvangst.

 

Lees meer
17 december 2014 / Nieuwsbrief Nieuwsbrief W&M december: medewerkers: Collegas leveren verlofdagen in voor mantelzorger

Lees meer
07 december 2014 / Actueel nieuws Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk' voor ABN AMRO Bank

Caroline Princen, Raad van Bestuur ABN AMRO Bank, ontving enkele weken geleden de Erkenning 'wij werken mantelzorgvriendelijk'. In hun Cao is opgenomen dat ABN AMRO Bank mantelzorg een belangrijk thema vindt. Lees hier welke concrete stappen zij hebben gezet om het thema te implementeren en te borgen binnen de organisatie. 

Lees meer