Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Sitemap

02 juli 2014 / Actueel nieuws GEZOCHT! Inspirerende werk/mantelzorgoplossingen van werkgever en werknemer!

Wij willen graag werkgevers en werkende mantelzorgers  inspireren en enthousiasmeren om samen te zoeken naar goede oplossingen. Kent u een inspirerend, innovatief voorbeeld van een oplossingsafspraak tussen werkgever en werknemer?

Mail uw oplossing naar info@werkenmantelzorg.nl!

Lees meer
04 juni 2014 / Bijeenkomsten W&M Themabijeenkomst VBZ Zorg over Mantelzorg en werken in de zorg

Donderdag 22 mei organiseerde VBZ Zorg een themabijeenkomst voor HRM-managers en -adviseurs, OR-leden, leidinggevenden en personen die betrokken zijn bij werk- en mantelzorg-beleid binnen hun organisatie. Werk&Mantelzorg verzorgde een presentatie over de feiten en de cijfers over de combinatie werk en mantelzorg en verstrekte handvatten, tips en tools hoe werkende mantelzorgers te faciliteren in hun werk prive balans om hen vitaal, betrokken en loyaal te houden. Op het plenaire programma stond nog het verhaal van Zorgbalans hoe zij mantelzorgvriendelijk beleid hebben geimplementeerd en de Erkenning hebben behaald. Het plenaire gedeelte werd afgesloten met  het persoonlijke verhaal van Frank van Rooij over zijn rol als werkende mantelzorger EN zijn rol als directeur en leidinggevende van werkende mantelzorgers bij Radius Welzijn. Vervolgens werden de deelnemers opgesplitst in groepen om met een casus aan de slag te gaan. Een mooie bijeenkomst die een ieder veel energie heeft gegeven! Neem ook eens een kijkje op de website van VBZ: www.vbz-kam.nl

Lees meer
04 juni 2014 / Bijeenkomsten W&M FAM congres over mantelzorg

Op 15 mei organiseerde FAM, expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken, een congres over modern burgerschap & de rol van de mantelzorger en kansen & grenzen van de WMO.
Stichting Werk&Mantelzorg verzorgde er een presentatie en een workshop. Mooie inhoudelijke bijdragen werden geleverd door Lieke Paulussen, Margret Bisschops en Mieke Damsma. Neem ook eens een kijkje op de website van FAM. Op de pagina van Lees meer vindt u de nieuwsbrief van FAM over het congres.

 

Lees meer