Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Sitemap

24 november 2015 / Actueel nieuws Geen zorgen voor het werk van morgen

Milou Koreman voerde voor haar scriptie, ter afsluiting van de master Strategisch Human Resource management aan de Universiteit Utrecht, een kwalitatief onderzoek uit. Bij diverse organisaties verrichtte zij onderzoek naar de voorwaarden voor het ervaren van steun vanuit de organisatie en het lijnmanagement, wat bijdraagt aan het gebruik maken van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid door werknemers.

Hiervoor zijn HR professionals en werknemers geïnterviewd en stond de volgende vraag centraal: Wat zijn volgens werknemers en HR professionals de voorwaarden voor het ervaren van steun vanuit de organisatie en het lijnmanagement wat bijdraagt aan het gebruik maken van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid door werknemers?

Lees meer
23 november 2015 / Actueel nieuws BNR radio: hoe kunnen werkgevers beter omgaan met mantelzorg?

Een zieke partner, een hulpbehoevende ouder of kinderen. We moeten zelf meer zorgen. Maar hoe zorg je ervoor dat dit niet ten koste gaat van je baan?

Het merendeel van de werkgevers vindt zorg nog vooral een privézaak, en houdt zich er niet mee bezig. Toch heeft mantelzorg wel degelijk consequenties op de werkvloer. Hoe kunnen werkgevers beter omgaan met mantelzorg? 

Lees meer
10 november 2015 / Nieuwsbrief Staatssecretaris van Rijn bezoekt Renault

Lees meer