Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg

De battle van de battle tijdens de arbeid & zorg bijeenkomst

En toen was het zover, de arbeid & zorg bijeenkomst. Dé plek om de innovatieve ideeën te presenteren aan de echte opdrachtgevers: Minister Asscher, Minister Bussemaker en Staatssecretaris van Rijn.

De battle van de battle tijdens de arbeid & zorg bijeenkomstEn toen was het zover, de arbeid & zorg bijeenkomst. Dé plek om de innovatieve ideeën te presenteren aan de echte opdrachtgevers: Minister Asscher, Minister Bussemaker en Staatssecretaris van Rijn. In Madurodam maakten Ruben Spelier, Dian van Erp, Lionel van den Berg, Wendy van Kessel, Myrthe Schols, Dennis Bergervoet en Allisa Rees deel uit van de ideeënmarkt.

Een uur lang kregen de +/- 150 deelnemers de tijd om langs de stands te lopen van de ideeën. Tien in totaal, waarvan er vijf afkomstig waren uit de arbeid en zorg battle. Waar de een veel aandacht had besteed aan een hele strakke presentatie, daar had de ander tastbare zaken uit de kast getoverd om het idee aan de man te krijgen. Kwalitatieve gesprekken werden er gevoerd, gegevens werd uitgewisseld.

Maar dat was niet alles. Het publiek kon stemmen op het meest veelbelovende idee. Hartstikke trots waren we toen bleek dat de Warme Bakker (Ruben Spelier, Dian van Erp en Lionel van den Berg) op de derde plek was beland. En als kers op de taart werd Towards Lifcycle Neighbourhoods (Wendy van Kessel) getroond als publiekswinnaar. Zij kregen de mogelijkheid om in vijf minuten nog eens hun idee te pitchen aan een vierkoppige jury, bestaande uit:

–          Mariëtte Hamer – voorzitter van de SER

–          Marcelis Boereboom – directeur-generaal van het ministerie van SZW

–          Gijs van Dijk – vice-voorzitter van de FNV

–          Harry van de Kraats – directeur AWVN

De jury besprak, samen met de dagvoorzitters Bastiaan en Tooske Ragas, de ideeën door. Regelmatig werd de link gelegd naar het SER advies ‘De Werkende Combinatie’, dat eerder die dag werd aangeboden aan de ministers en staatssecretaris.

Na afloop werden de bloemen in ontvangst genomen en was de bar geopend. Een mooie gelegenheid om op informele wijze de ideeën nog eens door te spreken met elkaar. We zijn ontzettend trots op alle winnaars van de arbeid en zorg battle en danken hen voor hun inzet.