Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg

Wel.kom ontvangt Erkenning Wij werken mantelzorgvriendelijk

Henny Geraedts, teammanager Wel.kom, heeft 26 januari de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen uit handen van wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond. Wel.kom heeft oog voor medewerkers die ook mantelzorger zijn, maakt het onderwerp bespreekbaar en maakt het in haar personeelsbeleid mogelijk om werk en mantelzorg te combineren. Medewerkers kunnen onder andere hun werktijden flexibel indelen ten gunste van mantelzorg en Wel.kom blijft in gesprek met deze medewerkers als het gaat om de balans tussen werk en privé.
Stichting Werk&Mantelzorg beoordeelde dat Wel.kom aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de erkenning. De Erkenning is geen certificaat of keurmerk, maar een blijk van waardering en bevestiging dat een werkgever aandacht heeft voor het onderwerp.Geïnspireerd door wethouder Marianne Smitsmans
Wel.kom vroeg deze erkenning aan nadat de welzijnsorganisatie werd geïnspireerd door wethouder Smitsmans. De gemeente Roermond werd in 2015 uitgeroepen tot meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg en kreeg enkele maanden geleden zelf de Erkenning Mantelzorgvriendelijke Werkgever uitgereikt. Marianne Smitsmans riep toen andere organisaties op zich ook sterk te maken voor een goede balans tussen werk en mantelzorg.

Combinatie mantelzorg en werk
Uit landelijke cijfers blijkt dat één op de zes werknemers mantelzorg combineert met een baan. Om overbelasting, ziekteverzuim of noodgedwongen stoppen met werken van gewaardeerde medewerkers te voorkomen hebben zowel werkgever als werknemer er belang bij dat mantelzorg bespreekbaar is op de werkvloer. Een goede combinatie van werk en mantelzorg draagt bij aan vitale betrokken werknemers en evenwichtige zorg voor naasten.