Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg

Gemeente Dordrecht roemt 8 mantelzorgvriendelijke werkgevers

Acht werkgevers uit Dordrecht ontvingen vandaag de Erkenning ’wij werken mantelzorgvriendelijk’, uitgegeven door de Stichting Werk&Mantelzorg. In Crabbehoeve kregen vertegenwoordigers van de bedrijven de Erkenning uitgereikt. Het gaat om Aafje, Crabbehoff, Het Parkhuis, Kunstmin, MEE Plus Groep, Pelican Rouge, Rabobank en UWV (Rijnmond en Drechtsteden). Daarnaast werd de gemeente Dordrecht in het zonnetje gezet voor de verdiepingsslag die zij op het thema heeft gemaakt.
Mantelzorg bespreekbaar makenZodra mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar is, lukt het medewerkers beter om de zorg voor een hulpbehoevende naaste te combineren met werk. Dat resulteert in tevreden en betrokken werknemers en helpt werkgevers (grijs) ziekteverzuim en uitval te voorkomen. De gemeente Dordrecht ontving zelf in 2011 de erkenning en zet zich nu in om bij werkgevers in de gemeente aandacht te vragen voor de combinatie werk en dit thema. “Dordrecht getuigt hiermee van een vooruitziende blik” aldus Telma Vos, directeur van MEE Drechtsteden.

De uitvoering van het project ‘Werk en Mantelzorg Dordrecht’ lag in handen van MEE Drechtsteden. Bij MEE kunnen mantelzorgers terecht voor advies, informatie en ondersteuning. MEE enthousiasmeerde de koplopers onder werkgevers om aan de slag te gaan.

“Het is belangrijk om samenwerking te zoeken met werkgevers in de gemeente en zodoende samen oplossingen te vinden in de combinatie van werk en mantelzorg”. Dat is de belangrijkste boodschap van wethouder Karin Lambrechts tijdens de overhandiging van de Erkenningen. “Ik vind het mooi dat werkgevers hier aandacht voor hebben.”

Goede voorbeeld volgen

Telma Vos: “Ik hoop dat het goede voorbeeld dat deze werkgevers geven, door veel meer werkgevers in Dordrecht zal worden gevolgd. Zo kunnen we een betere balans in werken en mantelzorgen vinden. Vaak denken werkgevers dat mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid veel aanpassing vereist. Maar de kracht zit ’m juist in het aansluiten bij wat er al is. Met een aantal kleine stappen, die weinig tot geen kosten met zich meebrengen, kan al veel worden bereikt. “

“Het is mooi om te zien hoe bij deze bedrijven vanzelf maatwerkoplossingen zijn ontstaan, door het thema mantelzorg op de agenda te zetten. En dat is geen overbodige luxe. Volgens de laatste cijfers is ruim 1 op de 5 werknemers ook mantelzorger. Voor werkgevers loont het om daar alert op te zijn. Het levert immers productieve medewerkers op, die minder verzuimen of uitvallen. “

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanet van Lieshout, projectleider werk en mantelzorg MEE Drechtsteden via 06-30728381 of j.vanlieshout@meedrechtsteden.nl.

Bekijk ook:

http://www.rtvdordrecht.nl/erkenning-voor-acht-mantelzorgvriendelijke-werkgevers/nieuws/item?965002

aanpak mantelzorgvriendelijk beleid gemeente Dordrecht, MEE Plus Drechtsteden, Rabobank Drechtsteden
aanpak mantelzorgvriendelijk beleid Parkhuis, Pelican Rouge, Schouwburg Kunstmin
aanpak mantelzorgvriendelijk beleid stichting Aafje, Zorggroep Crabbehoff, UWV Drechtsteden