18 mei Buzz on Tour MooiMaasvallei

Op vrijdag 18 mei bezoekt de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour werkgevers van MooiMaasvallei. Elf leden van MooiMaasvallei werken al mantelzorgvriendelijk en geven het goede voorbeeld aan hun collega’s: Pantein, MEE, Sociom, Synthese, Marel, Weemen Web-Print-Promo en de gemeenten Boxmeer, Mill, Cuijk, Sint Anthonis en Grave. Van 12.00-16.00u is Werk&Mantelzorg te gast bij Marel Poultry in Boxmeer. Bij Marel komen alle leden van de MooiMaasvallei bij elkaar om elkaar te inspireren, ervaringen te delen en om Werk&Mantelzorg workshops te volgen.

Marel en Drukkerij Weemen erkend mantelzorgvriendelijk!
Marel Poultry en Drukkerij Weemen ontvangen op 18 mei de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever. In Boxmeer bij Marel delen zij, in de Werk&Mantelzorg Buzz, hun ervaringen met de andere leden van de MooiMaasvallei.

’s Middags zijn ook niet-leden van de MooiMaasvallei welkom om deel te nemen aan inspirerende workshops en zich te laten informeren door het Werk&Mantelzorg expertpanel met wethouder Jos Raemaekers van Sint Anthonis, Wim Gort directeur-bestuurder Synthese, werkgever Tars van den Broek van TARS Visuele presentatie en Anton de Weerd directeur van Marel. Wat is ervoor nodig om mantelzorgvriendelijk te gaan werken? Waarom is dit belangrijk? En wat levert het je als werkgever nu echt op?
Wilt u daar ook bij zijn? Werkgevers uit de regio zijn op vrijdag 18 mei vanaf 13.30u van harte welkom bij Marel Poultry, Handelstraat 3 Boxmeer! Geef wel even door dat u komt door te mailen naar: info@abcs-service.nl

MooiMaasvallei aan de slag!
Op 18 mei zijn al 11 organisaties van de MooiMaasvallei erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever. Geïnspireerd door de workshops, het expertpanel, de ervaringen van werkende mantelzorgers en van collega werkgevers worden meer werkgevers van de MooiMaasvallei en collega’s uitgenodigd de intentieverklaring om ook mantelzorgvriendelijk te gaan werken te ondertekenen. Zij gaan de komende maanden aan de slag om de combinatie van werk en mantelzorg in de eigen organisatie bespreekbaar en mogelijk te maken. Met als doel om op 8 november 2018 ook de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever uitgereikt te krijgen.

Werk&Mantelzorg Buzz-on-Tour
In opdracht van de ministeries van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en Sociale Zaken en Werkgelegenheid is Werk&Mantelzorg een landelijke
campagne gestart om ervoor te zorgen dat Nederlandse werkgevers mantelzorgvriendelijker worden. Motto: Werk en mantelzorg, zorg dat ’t werkt!
Met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz-on-tour’ trekken vertegenwoordigers van Werk&Mantelzorg met een campagnebus door heel Nederland om zoveel mogelijk ‘buzz’ te creëren. Ze brengen werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek en inspireren met ‘best practices’.

Meer weten? Kijk op www.buzz-on-tour.nl/Noord-Brabant voor meer informatie. Hoe meer mensen, hoe meer ‘buzz’ en hoe groter de kans dat heel Nederland mantelzorgvriendelijk wordt!

Interesse in onze landelijke ‘Buzz on Tour’ campagne? Neem contact op met Nicole Walma,
n.walma@werkenmantelzorg.nl, T 06 28 53 68 18.