Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg

Terugblik Buzz on Tour MooiMaasvallei

Op vrijdag 18 mei bezocht de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour werkgevers van MooiMaasvallei. Elf leden van MooiMaasvallei werken al mantelzorgvriendelijk en geven het goede voorbeeld aan hun collega’s: Pantein, MEE, Sociom, Synthese, Marel, Weemen Web-Print-Promo en de gemeenten Boxmeer, Mill, Cuijk, Sint Anthonis en Grave. Van 12.00-16.00u was Werk&Mantelzorg te gast bij Marel Poultry in Boxmeer. Bij Marel kwamen alle leden van de MooiMaasvallei bij elkaar om elkaar te inspireren, ervaringen te delen en om Werk&Mantelzorg workshops te volgen.

Erkend mantelzorgvriendelijk!
Marel Poultry, Weemen Web-Print-Promo en TARS Visuele Presentatie ontvingen op 18 mei de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever. In Boxmeer bij Marel deelden zij, in de Werk&Mantelzorg Buzz, hun ervaringen met de andere leden van de MooiMaasvallei.

’s Middags waren ook niet-leden van de MooiMaasvallei welkom om deel te nemen aan inspirerende workshops en zich te laten informeren door het Werk&Mantelzorg expertpanel met wethouder Jos Raemaekers van Sint Anthonis, Wim Gort directeur-bestuurder Synthese, werkgever Tars van den Broek van TARS Visuele Presentatie en Anton de Weerd directeur van Marel. Wat is ervoor nodig om mantelzorgvriendelijk te gaan werken? Waarom is dit belangrijk? En wat levert het je als werkgever nu echt op?

MooiMaasvallei aan de slag!
Op 18 mei zijn al 11 organisaties van de MooiMaasvallei erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever. Geïnspireerd door de workshops, het expertpanel, de ervaringen van werkende mantelzorgers en van collega werkgevers worden meer werkgevers van de MooiMaasvallei en collega’s uitgenodigd de intentieverklaring om ook mantelzorgvriendelijk te gaan werken te ondertekenen. Zij gaan de komende maanden aan de slag om de combinatie van werk en mantelzorg in de eigen organisatie bespreekbaar en mogelijk te maken.  MooiMaasvallei heeft de ambitie uitgesproken om op 8 november 2018 aan nog eens 25 regionale werkgevers de Erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever uit te reiken.

Werk&Mantelzorg Buzz-on-Tour
In opdracht van de ministeries van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en Sociale Zaken en Werkgelegenheid is Werk&Mantelzorg een landelijke
campagne gestart om ervoor te zorgen dat Nederlandse werkgevers mantelzorgvriendelijker worden. Motto: Werk en mantelzorg, zorg dat ’t werkt!
Met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz-on-tour’ trekken vertegenwoordigers van Werk&Mantelzorg met een campagnebus door heel Nederland om zoveel mogelijk ‘buzz’ te creëren. Ze brengen werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek en inspireren met ‘best practices’.

Meer weten? Kijk op www.buzz-on-tour.nl/Noord-Brabant voor meer informatie. Hoe meer mensen, hoe meer ‘buzz’ en hoe groter de kans dat heel Nederland mantelzorgvriendelijk wordt!

Interesse in onze landelijke ‘Buzz on Tour’ campagne? Neem contact op met Nicole Walma,
n.walma@werkenmantelzorg.nl, T 06 28 53 68 18.