Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg

Amsterdam mantelzorgvriendelijk

Gemeente Amsterdam ontvangt ‘Werk&Mantelzorg Buzz on Tour’
op 26 juni in Bijlmer/Arena
Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld! Toch wordt er weinig over gesproken. En daar gaat de gemeente Amsterdam samen met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz-on-Tour’ iets aan doen! Want alleen als dit belangrijke, actuele thema op de werkvloer bespreekbaar wordt, kunnen we werk en zorg beter op elkaar afstemmen.

Op dinsdag 26 juni bezoekt de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour werkgevers op de Arenaboulevard. Van 08.30-10.30u zijn we te gast bij de gemeente Amsterdam en ING op de Arenaboulevard, vlakbij het NS station. ING is vorig jaar erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever en een mooi voorbeeld voor andere Amsterdamse organisaties. Ook de gemeente Amsterdam gaat op voor de Erkenning en stimuleert werkgevers om de combinatie werk en mantelzorg mogelijk te maken.

Werk en mantelzorg bespreekbaar maken
Een op de 5 NL werknemers combineert werk met zorgtaken. In de zorg is dit zelfs 1 op de 3!
Het is belangrijk om het thema bespreekbaar te maken. Tussen leidinggevenden en werkende mantelzorgers, tussen collega’s, op directieniveau, in de OR en gewoon op de werkvloer. We voeren dan ook goede gesprekken met werkgevers zoals ING, Randstad, Holland Casino en Westpoort ondernemers over het combineren van werk en mantelzorg op 26 juni in de Werk&Mantelzorg Buzz. Maar ook buiten de bus is iedereen welkom om in gesprek te gaan en vragen te stellen. Dus bent u een van die vele werkende mantelzorgers? We zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Gemeente stelt tien 0-metingen beschikbaar!
Aan tien werkgevers, die aan de slag willen met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, stelt de gemeente Amsterdam ter stimulans een 0-meting beschikbaar. Dit is een onderzoek naar werk en mantelzorg in de eigen organisatie. Hoeveel mantelzorgers zijn er? Wat hebben zij nodig? Is het thema bespreekbaar met leidinggevenden? Hoe gaan leidinggevenden om met mantelzorgende collega’s? etc. Een mooi aanbod van de gemeente! Welke 10 werkgevers volgen straks het goede voorbeeld van ING en de gemeente?

Werk&Mantelzorg Buzz-on-Tour
In opdracht van de ministeries van Volksgezondheid Welzijn en Sport, Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en Sociale Zaken en Werkgelegenheid is Werk&Mantelzorg een landelijke
campagne gestart om ervoor te zorgen dat Nederlandse werkgevers mantelzorgvriendelijker worden. Motto: Werk en mantelzorg, zorg dat ’t werkt!
Met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz-on-tour’ trekken vertegenwoordigers van Werk&Mantelzorg met een campagnebus door heel Nederland om zoveel mogelijk ‘buzz’ te creëren. Ze brengen werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek en inspireren met ‘best practices’.

Kijk op www.buzz-on-tour.nl/Noord-Holland voor informatie en kom langs. Hoe meer mensen, hoe meer ‘buzz’ en hoe groter de kans dat heel Nederland mantelzorgvriendelijk wordt!