Werk&Mantelzorg

Mantelzorgende zzp-er heeft het zwaar

Anouk van Oostveen heeft op verzoek van Markant in het kader van haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, kwalitatief onderzoek gedaan naar zelfstandig ondernemers zonder personeel (zzp’ers) die hun werk combineren met het verlenen van mantelzorg aan een naaste.

Aanleiding was eerder onderzoek van stichting Werk&Mantelzorg naar de combinatie werk en mantelzorg bij zzp-ers. Daaruit bleek dat zzp-ers er financieel flink op achteruit gaan omdat zij minder betaalde uren kunnen maken. Ook ervaren zij werkbelasting door tijdgebrek en ervaren zij een grotere geestelijke belasting dan niet-zzp-ers. Lees de factsheet

Centraal in dit kwalitatieve onderzoek van Markant staat de vraag: hoe kan de gemeente Amsterdam bijdragen aan de mantelzorgondersteuning van mantelzorgende zzp’ers? Uit het onderzoek blijkt dat mantelzorgende zzp’ers emotionele, financiële en praktische problemen ervaren.

Lees meer