Werk-Mantelzorg

Aan de slag

Het aantrekken en vasthouden van talentvolle werknemers staat hoog op de agenda van veel werkgevers. Aandacht voor de combinatie werk en mantelzorg past bij ‘goed werkgeverschap’. Het bespreekbaar maken en integreren van deze thematiek is niet vanzelfsprekend. Hoe begin je?

Bespreekbaar maken

Veel mantelzorgers zien zichzelf niet als mantelzorger. Zij vragen niet snel om hulp en komen daardoor laat in beeld, bijvoorbeeld als er een burn-out dreigt. De drempel is bovendien hoog om het bespreekbaar te maken. Mantelzorgvriendelijk werken begint daarom bij bewustwording en bespreekbaar maken.

Online survey 

Met de online survey: de Werk&Mantelzorg Monitor, breng je in beeld hoe de combinatie werk en mantelzorg op de werkvloer wordt ervaren door mantelzorgers, collega’s en leidinggevenden. Het onderzoek is bovendien een goede start om bewustwording te realiseren en bevat tips&tools voor zowel mantelzorgers als hun leidinggevenden.

De 4 pijlers

Om een mantelzorgvriendelijke organisatie te worden, doorloop je de 4 pijlers, bespreken, beschrijven bekwamen en borgen. Je kunt zelf de volgorde bepalen, maar ze zijn wel allemaal belangrijk. Heb je alle vier de pijlers doorlopen, dan kun je opgaan voor de erkenning.

We bieden per pijler één of meerdere tools aan waarmee je zelf in de eigen organisatie aan de slag kunt.

Ga voor de Erkenning

‘Wij werken Mantelzorgvriendelijk’

Persoonlijke begeleiding

Wil je persoonlijke begeleiding over hoe je een mantelzorgvriendelijke werkgever wordt en blijft? Zoek een specialist bij jou in de buurt.