Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg

In 4 stappen naar een mantelzorgvriendelijke organisatie.

Om een mantelzorgvriendelijke organisatie te worden, zijn vier stappen nodig. Deze hoeven niet op volgorde uitgevoerd te worden, maar zijn wel allemaal belangrijk. We bieden per stap één of meer tools aan waarmee u zelf in de eigen organisatie aan de slag kunt. Hulp nodig? Schakel dan met één van onze adviseurs.

1

Bespreken

Niet iedereen weet wat mantelzorger zijn precies betekent en niet iedere mantelzorger voelt zich mantelzorger. Laat staan dat in de organisatie bekend is wie er met mantelzorg te maken heeft. In deze stap maakt u het thema op de werkvloer bespreekbaar en voert u een eerste peiling uit in de organisatie.

2

Beschrijven

Er zijn verschillende regelingen voor werkende mantelzorgers. Sommigen staan in de wet, maar u kunt natuurlijk in uw organisatie ook specifieke faciliteiten en/of regelingen aanbieden. In deze stap maakt u een beschrijving van deze faciliteiten en regelingen in het HR beleid.

3

Bekwamen

Is het thema in de organisatie al bespreekbaar en zijn de faciliteiten en regelingen ook al beschreven, dan bent u op de goede weg. Maar er is meer, want hoe gaan leidinggevenden het gesprek aan met werkende mantelzorgers? En hoe bespreken werkende mantelzorgers hun zorgtaken onderling met collega’s? In deze stap meer over het bespreken en actief handelen bij mantelzorg situaties.

4

Borgen

Het is altijd goed om een bepaalde periode extra aandacht te besteden aan werk en mantelzorg. Maar hoe zorgt u ervoor dat het thema geborgd wordt? Zijn nieuwe medewerkers ook op de hoogte van faciliteiten en regelingen? En gaan ook zij adequaat om met situaties waarin werk en mantelzorg worden gecombineerd? In deze stap borgt u mantelzorgvriendelijk werken in uw organisatie.

Wilt u erkend worden als mantelzorgvriendelijke werkgever? Vul dan hier de (organisatie)gegevens in en meld u aan! Eén van onze adviseurs neemt vervolgens persoonlijk contact met u op om u verder op weg te helpen.

Als de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever behaald is, dan gaat u dat natuurlijk met uw collega’s vieren. Een mooi intern en extern PR-moment!

 

Lees over de Erkenning
7 tips voor een soepele terugkeer naar de werkvloer na corona
> Lees het verhaal

Alle erkende organisaties
> Bekijk ze op de kaart