Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg
3

Bekwamen

Is het thema in de organisatie al bespreekbaar en zijn de faciliteiten en regelingen ook al beschreven, dan bent u op de goede weg. Maar er is meer, want hoe gaan leidinggevenden het gesprek aan met werkende mantelzorgers? En hoe bespreken werkende mantelzorgers hun zorgtaken met collega’s? In deze stap leert u meer over het bespreken en actief handelen bij mantelzorg situaties binnen de organisatie.

Het Lagerhuis

Hoe kijken medewerkers naar het thema werk en mantelzorg? Zijn ze tevreden over de activiteiten die de organisatie onderneemt? Wat zouden ze zelf in samenwerking beter kunnen doen? Ontdek het op een speelse manier met het Lagerhuisdebat als strakke werkvorm en met interactieve stellingen. Download hier het Lagerhuisdebat en ga ermee aan de slag!

Intervisie carrousel

Elke situatie is natuurlijk anders, toch kunnen werkende mantelzorgers veel van elkaar leren. Speciaal voor werkende mantelzorgers ontwikkelden we deze intervisiemethode. Ze kunnen met de intervisie carrousel ervaringen, successen én lessen met elkaar delen. De tool faciliteert het proces prima. Voor het slagen van de intervisie carrousel raden we aan om er een ervaren facilitator bij in te zetten.

M-power jezelf!

M-power werkende mantelzorgers Het M-power platform draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van mantelzorgers en vermindert hun psychosociale belasting. Het platform biedt handvatten waar de werkende mantelzorger direct zelf mee aan de slag kan. M-power staat …

Checklist stap 3: Bekwamen

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de volgende stap? Check het hier.

  • Leidinggevenden zijn, binnen de kaders, vrij in het maken van maatwerkafspraken met werknemers
  • Onze leidinggevenden spreken met medewerkers over de invloed van privéomstandigheden op het werk
  • Voor mantelzorgers hebben wij in onze organisatie personeelsinstrumenten en regelingen die de combinatie van werk en zorg mogelijk maken
  • Wij bieden flexibiliteit en maatwerk om werk en privé goed te combineren.
  • Klaar voor de volgende stap?

    Ga Naar stap 4: Borgen