Vragen? Bel 0343 - 477 890
Werk&Mantelzorg
1

Bespreken

Niet iedereen weet wat mantelzorger zijn precies betekent en niet iedere mantelzorger voelt zich mantelzorger. Laat staan dat in de organisatie bekend is wie er met mantelzorg te maken heeft. In deze stap maakt u het thema op de werkvloer bespreekbaar en voert u een eerste peiling uit in de organisatie.

Businesscase Werk&Mantelzorg

Uit onderzoek blijkt dat aandacht voor werk & mantelzorg financieel loont. Wilt u weten wat mantelzorgvriendelijk werken voor uw organisatie kan opleveren? Doorloop dan de drie belangrijkste winstpakkers.

De wandeling

Loop eens de natuur in om de combinatie van werk en mantelzorg met elkaar te bespreken! Met deze wandelkaarten start u eenvoudig een gesprek met collega’s in alle mogelijke samenstellingen. Leidinggevenden kunnen bijvoorbeeld onderling bespreken hoe ze omgaan met specifieke situaties van mantelzorgende collega’s. Download hier de kaarten en neem ze mee naar buiten (of een andere plek, die net even anders is dan de vertrouwde werkomgeving).

0-meting

Het is belangrijk om inzicht te verkrijgen in hoe de combinatie werk en mantelzorg binnen uw organisatie wordt ervaren. Het onderzoek van Werk&Mantelzorg is een professioneel analyse-instrument om aan de hand van inzicht in verbeterpunten aan de slag te gaan met mantelzorgvriendelijk beleid.

Werk&Mantelzorg Hackathon

Snel een oplossing bedenken voor een complex probleem Tijdens een hackathon bedenken deelnemers in korte tijd (2x een dagdeel) oplossingen voor een probleem of een case, bijvoorbeeld: ‘Hoe maken we …

Mantelzorg Op Kantoor (MOK)

Met een kop koffie of thee in gesprek over zorgen voor een ander. Dat is kortgezegd het doel van de Talking MOK (Mantelzorg Op Kantoor), het nieuwe concept van Werk&Mantelzorg …

Checklist stap 1: Bespreken

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de volgende stap? Check het hier.

  • Zijn medewerkers op de hoogte van de mogelijkheden om werk en zorgtaken te combineren?
  • Gaan leidinggevenden en collega's actief het gesprek met elkaar aan?
  • Is binnen uw organisatie bekend wie mantelzorgtaken en werk combineren?
  • Het topmanagement geeft zelf het goede voorbeeld
  • Klaar voor de volgende stap?

    Ga naar stap 2: Beschrijven