inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
  • Nederland telt 4 miljoen mantelzorgers.
   1 op de 6 mantelzorgt meer dan 8 uur per week.


   71% van de mantelzorgers onder de 65 jaar heeft betaald werk. 17,5% is tevens mantelzorger. Van de werkende beroepsbevolking combineert dus 1 op de 6 werknemers werk met mantelzorgtaken. Slechts 55% maakt mantelzorgtaken bespreekbaar op het werk.  
  Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

  Op grond van de WOR (Wet op de ondernemingsraden) heeft de ondernemingsraad (OR) invloed op het sociaal beleid van de onderneming. Artikel 28 regelt de zorgtaak die de or heeft aangaande veiligheid, gezondheid en welbevinden van medewerkers.

  Een goed sociaal (mensgericht) personeelsbeleid behoort ook tot de aandachtsgebieden van de OR De OR kan het initiatief nemen om het thema mantelzorg organisatiebreed te agenderen. Als onderdeel van een pakket aan maatregelen voor een goede werk-privébalans of als afzonderlijk thema.

  Bestaande regelingen zoals de Wet arbeid en zorg, de Wet aanpassing arbeidsduur en cao-afspraken kunnen handvatten zijn om te kijken of binnen de organisatie mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid gestalte krijgt.

  Wat u kunt doen als ondernemingsraadlid

  Wilt u ondersteuning of advies?


  Wij bespreken het graag met u. Bel: 0343-477890 of mail: info@werkenmantelzorg.nl

  meer
  Welke organisaties zijn aan de slag?
  bekijk op de kaart
  Feiten en cijfers

  1 op de 10 mantelzorgers is zwaar belast tot overbelast

  meer
  Lees verhalen uit de praktijk
  meer
  Platform werkende mantelzorgers
  meer
  We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer