Werk-Mantelzorg

Korte vragenlijst: Hoe mantelzorgvriendelijk is uw organisatie?

Werk&Mantelzorg heeft in samenwerking met onderzoeksbureau SKB een korte vragenlijst ontwikkeld om te inventariseren hoe de combinatie werk en mantelzorg binnen uw organisatie wordt ervaren. Deze vragenlijst is als module toe te voegen aan een medewerkerstevredenheidsonderzoek. U krijgt zo snel inzicht in het aantal mantelzorgers, hoe goed het werk gecombineerd kan worden met mantelzorg en of de medewerker zich gesteund voelt door leidinggevende en collega’s. De uitkomsten zijn te vergelijken met de actuele benchmark van Werk&Mantelzorg met antwoorden van 29.000 respondenten.

Na afronding van de vragenlijst krijgt de mantelzorger tips hoe het gesprek met de leidinggevende aan te gaan en wordt de medewerker doorverwezen naar M-Power Jezelf (www.mantelzorgpower.nl).
De niet-mantelzorgers krijgen tips hoe zij collega’s kunnen ondersteunen. Zo is het onderzoek niet alleen een inventarisatie, maar draagt het gelijk bij aan duurzame inzetbaarheid van mantelzorgers en vermindering van Psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Vraag naar de mogelijkheden, onze adviseurs helpen je graag verder.

Klik hier voor meer informatie

Tip: neem vragen over het thema werk en mantelzorg op in uw medewerkerstevredenheidsonderzoek. Na het onderzoek kunt u meteen aan de slag met de 4 stappen naar mantelzorgvriendelijk werken en de tools van Werk&Mantelzorg!

 

SKB is gespecialiseerd in medewerkersonderzoek en geeft organisaties informatie en advies hoe ze op thema’s als motivatie, wendbaarheid, duurzame inzetbaarheid en psychosociale arbeidsbelasting kunnen verbeteren.