inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Berichten Werk&Mantelzorg

Hier vindt u een overzicht van nieuwsfeiten waar stichting Werk&Mantelzorg een actieve rol in heeft (gespeeld). Van publicaties van onderzoeken tot persberichten.
Van het uitreiken van Erkenningen tot oproepen en aankondigingen.  

Mantelzorg werkt! in Den Haag

24 februari 2017 /

Mantelzorg werkt! in Den HaagDe gemeente Den Haag geeft het goede voorbeeld en gaf op 24 februari 2017 maar liefst 9 Werk&Mantelzorg contactsleutels door aan een gemêleerde groep Haagse werkgevers. Met het ondertekenen van een intentieverklaring en een goed gesprek in de Buzz starten zij elk hun weg naar de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever.

lees meer

Wel.kom ontvangt Erkenning WIj werken mantelzorgvriendelijk

30 januari 2017 /

Henny Geraedts, teammanager Wel.kom, heeft 26 januari de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' ontvangen uit handen van wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond. Wel.kom heeft oog voor medewerkers die ook mantelzorger zijn, maakt het onderwerp bespreekbaar en maakt het in haar personeelsbeleid mogelijk om werk en mantelzorg te combineren. Medewerkers kunnen onder andere hun werktijden flexibel indelen ten gunste van mantelzorg en Wel.kom blijft in gesprek met deze medewerkers als het gaat om de balans tussen werk en privé.

lees meer

Erkenning voor 8 organisaties in het Land van Cuijk

08 december 2016 /

Erkenning voor 8 organisaties in het Land van CuijkAcht organisaties die werkzaam zijn in het Land van Cuijk hebben de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen. Het gaat om de werkorganisatie CGM voor de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert, de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis, Sociom, Pantein en MEE De Meent Groep. Deze acht organisaties hebben aandacht voor hun mantelzorgende medewerkers, maken het onderwerp bespreekbaar en bieden mogelijkheden om werk en zorgtaken te combineren.

lees meer

Pantein ontvangt Erkenning voor mantelzorgvriendelijk werken

07 december 2016 /

Op woensdag 7 december 2016 ontving wijkmanager Roelien Verstegen van Pantein de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van Stichting Werk&Mantelzorg, uit handen van Marjo Mooren van steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk.. Aandacht, begrip en ruimte dragen bij aan een goede werk-privé balans van medewerkers die mantelzorgtaken uitvoeren. Roelien Verstegen: “We vinden het belangrijk dat medewerkers  gezond en vitaal blijven en met plezier naar hun werk gaan. Mantelzorgondersteuning helpt daarbij.“

lees meer

Arbeid & Zorg bijeenkomst - 31 oktober 2016

04 november 2016 /

Afgelopen maandag vond de Arbeid & Zorg bijeenkomst plaats in Madurodam. Hier werd onder meer het SER advies 'De Werkende Combinatie' uitgereikt aan de drie ministers Minister Asscher, Minister Bussemaker en Staatssecretaris van Rijn. Tevens ontving de Rijksoverheid als werkgever de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk'.

lees meer

De battle van de battle tijdens de arbeid & zorg bijeenkomst

02 november 2016 /

De battle van de battle tijdens de arbeid & zorg bijeenkomstDe battle van de battle tijdens de arbeid & zorg bijeenkomst

En toen was het zover, de arbeid & zorg bijeenkomst. Dé plek om de innovatieve ideeën te presenteren aan de echte opdrachtgevers: Minister Asscher, Minister Bussemaker en Staatssecretaris van Rijn.

lees meer

Winnaars BoC bereiden zich voor op arbeid en zorg bijeenkomst 31 okt

26 oktober 2016 /

Winnaars BoC bereiden zich voor op arbeid en zorg bijeenkomst 31 oktHoewel de arbeid & zorg challenge al een tijd geleden is afgelopen zijn we eigenlijk pas net van start gegaan. De winnaars van de top vijf concepten zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor 31 oktober 2016, wanneer de arbeid & zorg bijeenkomst plaatsvindt. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij de gelegenheid om hun concepten te presenteren aan de genodigden, waaronder Minister Asscher, Minister Bussemaker en Staatssecretaris van Rijn. Ter voorbereiding waren de winnaars vorige week uitgenodigd tijdens een netwerkbijeenkomst van Stichting Werk&Mantelzorg, bij innovatief biofarmaceutisch bedrijf Abbvie in Hoofddorp.

lees meer

Juryrapport Battle of Concepts

26 oktober 2016 /

Juryrapport Battle of ConceptsAls we nu eens tien jaar vooruit kijken, hoe zal werk en zorg dan worden gecombineerd? Wat is tegen die tijd de rol van technologie? Deze, en meer, vragen heeft de Stichting Werk&Mantelzorg, in opdracht van de ministeries VWS, OCW en SZW, voorgelegd aan studenten en young professionals. De challenge luidde als volgt:

“Bedenk innovatieve producten en diensten waardoor mensen werk en zorg voor anderen kunnen combineren met hun werk”

lees meer

Studenten en young professionals 'battelen' over combinatie werk en zorg

22 september 2016 /

Studenten en young professionals 'battelen' over combinatie werk en zorgMantelzorg Duo’s, terug naar de menselijke maat met 'een warme bakker', en last-minute opvang voor hulpbehoevenden op wielen. Studenten en young professionals gingen de 'challenge' aan: Hoe ziet de combinatie werk en zorg er idealiter over tien jaar uit?

lees meer

Gemeente Den Haag ondersteunt werkgevers

06 september 2016 /

Gemeente Den Haag ondersteunt werkgevers‘Mantelzorg werkt als we allemaal ons steentje bijdragen’

Gemeente Den Haag start per 1 september met een innovatief project om werkgevers en werknemers in de gemeente Den Haag te ondersteunen in de combinatie werk en mantelzorg. Doel is om de bekendheid en de bespreekbaarheid van oplossingen op de werkvloer én daarbuiten, te verhogen. Werkgevers die meedoen, worden beloond.

lees meer
1 2 3 4

Filter nieuws:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
meer

Tweets @WerkMantelzorg

Bekijk onze filmpjes
overzichtspagina
GEZOCHT! Inspirerende werk/mantelzorg oplossingen

Deel mooie voorbeelden en biedt anderen inspiratie, bevestiging en herkenning. Mail info@werkenmantelzorg.nl

meer
Platform werkende mantelzorgers
meer

Filmpje Philadelphia Zorg

meer videos
Welke organisaties zijn aan de slag?
bekijk op de kaart
Schrijf een brief aan je leidinggevende
meer verhalen  lees verder
We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer