inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Berichten Werk&Mantelzorg

Hier vindt u een overzicht van nieuwsfeiten waar stichting Werk&Mantelzorg een actieve rol in heeft (gespeeld). Van publicaties van onderzoeken tot persberichten.
Van het uitreiken van Erkenningen tot oproepen en aankondigingen.  

Stichting Welzijn Alblasserdam ontvangt Erkenning

13 november 2017 /

Stichting Welzijn Alblasserdam ontvangt ErkenningWethouder Zandvliet overhandigde op maandag 13 november de Erkenning Wij werken mantelzorgvriendelijk aan Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA). Symbolisch nam zij het stokje van SWA over om als gemeente Alblasserdam aan de slag te gaan.

lees meer

Magazine werk en mantelzorg Vanzelf Sprekend

03 november 2017 /

Magazine werk en mantelzorg Vanzelf Sprekend

Met trots presenteren we ons nieuwe magazine: werk en mantelzorg Vanzelf Sprekend. Met alle persoonlijke verhalen in het magazine willen we werkgevers inspireren om heel Nederland mantelzorgvriendelijk te maken en te laten zien dat het combineren van werk en mantelzorg heel vanzelfsprekend is.

lees meer

Wethouder Frings reikt Erkenning uit aan Sterker sociaal werk

02 november 2017 /

Sterker sociaal werk ontving op donderdag 2 november het keurmerk voor Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid uit handen van wethouder Bert Frings. Met deze erkenning laat Sterker sociaal werk (voorheen Swon-NIM) zien dat ze op diverse manieren aandacht heeft voor werkende mantelzorgers.

lees meer

Erkenning voor AMW-ML en CJG-ML

13 juli 2017 /

Erkenning voor AMW-ML en CJG-MLAlgemeen Maatschappelijk Werk en Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg zijn op 10 juli erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever. Deze landelijk erkenning van stichting Werk&Mantelzorg is een bevestiging dat zij de combinatie van mantelzorg en werk goed mogelijk maken.

lees meer

Gemeente Katwijk Erkend mantelzorgvriendelijk

27 juni 2017 /

Gemeente Katwijk Erkend mantelzorgvriendelijk

De gemeente Katwijk is officieel erkend als mantelzorgervriendelijke organisatie door de Stichting Werk&Mantelzorg. Deze stichting zet zich in om werk en mantelzorg beter te combineren. Met de uitreiking van het certificaat Mantelzorgvriendelijke organisatie heeft de Katwijkse gemeentelijke organisatie een voorbeeldfunctie gekregen als het gaat om aandacht voor mantelzorgers. “Mantelzorger zijn is niet niks; het geven van mantelzorg vraagt soms veel. Zeker als je het moet combineren met een baan,” aldus wethouder Krijn van der Spijk.

lees meer

Gemeente Dordrecht roemt 8 mantelzorgvriendelijke werkgevers

19 juni 2017 /

Gemeente Dordrecht roemt 8 mantelzorgvriendelijke werkgeversAcht werkgevers uit Dordrecht ontvingen vandaag de Erkenning ’wij werken mantelzorgvriendelijk’, uitgegeven door de Stichting Werk&Mantelzorg. In Crabbehoeve kregen vertegenwoordigers van de bedrijven de Erkenning uitgereikt. Het gaat om Aafje, Crabbehoff, Het Parkhuis, Kunstmin, MEE Plus Groep, Pelican Rouge, Rabobank en UWV (Rijnmond en Drechtsteden). Daarnaast werd de gemeente Dordrecht in het zonnetje gezet voor de verdiepingsslag die zij op het thema heeft gemaakt.

lees meer

Mantelzorg werkt! in Den Haag

24 februari 2017 /

Mantelzorg werkt! in Den HaagDe gemeente Den Haag geeft het goede voorbeeld en gaf op 24 februari 2017 maar liefst 9 Werk&Mantelzorg contactsleutels door aan een gemêleerde groep Haagse werkgevers. Met het ondertekenen van een intentieverklaring en een goed gesprek in de Buzz starten zij elk hun weg naar de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever.

lees meer

Wel.kom ontvangt Erkenning WIj werken mantelzorgvriendelijk

30 januari 2017 /

Henny Geraedts, teammanager Wel.kom, heeft 26 januari de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' ontvangen uit handen van wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond. Wel.kom heeft oog voor medewerkers die ook mantelzorger zijn, maakt het onderwerp bespreekbaar en maakt het in haar personeelsbeleid mogelijk om werk en mantelzorg te combineren. Medewerkers kunnen onder andere hun werktijden flexibel indelen ten gunste van mantelzorg en Wel.kom blijft in gesprek met deze medewerkers als het gaat om de balans tussen werk en privé.

lees meer

Erkenning voor 8 organisaties in het Land van Cuijk

08 december 2016 /

Erkenning voor 8 organisaties in het Land van CuijkAcht organisaties die werkzaam zijn in het Land van Cuijk hebben de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen. Het gaat om de werkorganisatie CGM voor de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert, de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis, Sociom, Pantein en MEE De Meent Groep. Deze acht organisaties hebben aandacht voor hun mantelzorgende medewerkers, maken het onderwerp bespreekbaar en bieden mogelijkheden om werk en zorgtaken te combineren.

lees meer

Pantein ontvangt Erkenning voor mantelzorgvriendelijk werken

07 december 2016 /

Op woensdag 7 december 2016 ontving wijkmanager Roelien Verstegen van Pantein de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van Stichting Werk&Mantelzorg, uit handen van Marjo Mooren van steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk.. Aandacht, begrip en ruimte dragen bij aan een goede werk-privé balans van medewerkers die mantelzorgtaken uitvoeren. Roelien Verstegen: “We vinden het belangrijk dat medewerkers  gezond en vitaal blijven en met plezier naar hun werk gaan. Mantelzorgondersteuning helpt daarbij.“

lees meer
1 2 3 4 5

Filter nieuws:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
meer

Tweets @WerkMantelzorg

Bekijk onze filmpjes
overzichtspagina
GEZOCHT! Inspirerende werk/mantelzorg oplossingen

Deel mooie voorbeelden en biedt anderen inspiratie, bevestiging en herkenning. Mail info@werkenmantelzorg.nl

meer
Platform werkende mantelzorgers
meer

'Een werkgever die meedenkt met de mantelzorger krijgt een loyalere werknemer'

meer videos
Welke organisaties zijn aan de slag?
bekijk op de kaart
Eline Stomphorst Tijl: 'We houden de gemeente Amsterdam een spiegel voor'
meer verhalen  lees verder
We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer