inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Bijeenkomsten

Werk&Mantelzorg organiseert regelmatig bijeenkomsten om het thema werk en mantelzorg onder de aandacht te brengen. Ook andere organisaties, waaronder samenwerkingspartners van Werk&Mantelzorg, organiseren geregeld bijeenkomsten. Meer informatie en/of een impressie van deze bijeenkomsten leest u hier.

Conferentie VUmc: werken en mantelzorg: we staan er samen voor!

23 juni 2016 /

Conferentie VUmc: werken en mantelzorg: we staan er samen voor!Tijdens de themaconferentie 'Werken en mantelzorg in VUmc : we staan er samen voor!' ontving VUmc maandag 20 juni officieel de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk'. De Erkenning is bedoeld als aanmoedigingsprijs om vooral werk te blijven maken van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid in de organisatie.  

lees meer

Themaconferentie VUmc 20 juni 2016

03 mei 2016 /

Op 20 juni 2016 organiseert Vumc de themaconferentie ‘Werken en mantelzorg in VUmc: we staan er samen voor!’ Op deze conferentie geven inspirerende sprekers onder leiding van dagvoorzitter en filosoof Bas Haring hun visie op mantelzorg. Ook ontvangt VUmc op deze dag de officiële Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' van Stichting Werk&Mantelzorg.

lees meer

Nieuwjaarsdebat Werk&Mantelzorg

15 januari 2016 /

Op 6 januari 2016 vond het nieuwjaarsdebat van Mezzo en de Stichting Werk&Mantelzorg plaats bij de SER in Den Haag. Het thema werk en mantelzorg is geagendeerd en er zijn goede initiatieven genomen. Initiatiefnemers zijn pioniers, mensen met visie en vaak ook met persoonlijke betrokkenheid bij het thema. Maar we zien ook dat de verandering langzaam gaat. Er leven nog veel taboes en vooroordelen over de combinatie werk en mantelzorg. Bovendien zoeken partijen naar hun eigen verantwoordelijkheid en rolinvulling. Hoe krijgen we de kritische massa mee? Door te verleiden, afdwingen, sturen, of moet dat van onderaf? Hoe zetten we samen 'The Next Step'. Laat je informeren en inspireren door het fotoverslag van deze bijeenkomst.

Congres CNV Vakcentrale Werk & Zorg

07 december 2015 /

Je baan is steeds drukker en je moeder wordt steeds ouder. Deadlines op je werk en een depressieve puber thuis. De combinatie van werk en zorg vraagt veel van mensen. Hoe ga je daarmee om?

De CNV Vakcentrale houdt een congres over Werk & Zorg op 17 februari 2016. Het congres biedt je praktische methoden om Werk & Zorg beter te combineren. De inbreng van deelnemers gebruikt het CNV om rechtstreeks invloed uit te oefenen op het landelijke beleid over werk en zorg.

Deelname is gratis.

lees meer

Werkbezoek staatssecretaris van Rijn bij Renault NL

10 november 2015 /

Werkbezoek staatssecretaris van Rijn bij Renault NLVandaag, op de Dag van de Mantelzorg, bezocht staatssecretaris Van Rijn een voorbeeld voor andere werkgevers qua aanpak en integratie van mantelzorgvriendelijk beleid: Renault Nederland. Van Rijn sprak met mantelzorgers, leidinggevenden en de HR-directeur van Renault over de combinatie werk en mantelzorg en de gezamenlijk gevonden oplossingen. Voor haar mantelzorgvriendelijk beleid ontving Renault uit handen van de staatssecretaris de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk'. Tevens was het moment daar om M-power, het platform voor werkende mantelzorgers, feestelijk te lanceren. 

lees meer

25 jan 2016: Training 'Laat mantelzorg werken'

22 oktober 2015 /

Door de veranderingen in de zorg wordt van iedereen gevraagd meer voor elkaar te doen. De druk op de werkende mantelzorgers was al groot en neemt hierdoor nog verder toe. Van de werkenden is 1 op de 6 mantelzorger, in de zorg is dit zelfs 1 op de 4. De zorgtaken hebben uiteraard ook invloed op het werk. Voor werkgevers is dit een realiteit waar ze niet om heen kunnen. Het bespreekbaar maken van het thema op de werkvloer en samen een oplossing zoeken, helpt de mantelzorger én de werkgever. Door afspraken te maken hoeft het werk er niet onder te leiden en kan overbelasting voorkomen worden. Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid helpt hierbij.

lees meer

Vervolgstappen deelnemers expertmeeting; deelnemers aan het woord

09 september 2015 /

Werkgevers, gemeenten, belangenorganisaties en andere betrokkenen spraken op 27 januari 2015 over de verantwoordelijkheden van de burger (mantelzorger), de overheid en het bedrijfsleven ten aanzien van de combinatie van werk en mantelzorg. Een bijeenkomst vol informatie en inspiratie. Werk&Mantelzorg was benieuwd naar de vervolgstappen van deelnemende organisaties.

Hieronder vier deelnemers aan het woord: Nicolien van Duinen, directeur HR Renault Nederland, Maret den Houting (beleidsmedewerker Provincie Drenthe), Ingeborg Mussche (Jurist Sociaal Recht, Vakbond de Unie) en Marian Otten (HR Expert Arbeid en Gezondheid).

lees meer

Expertmeeting Werk&Mantelzorg

13 februari 2015 /

Expertmeeting Werk&MantelzorgWerkgevers, gemeenten, belangenorganisaties en andere betrokkenen spraken op 27 januari 2015 op de Expertmeeting Werk en Mantelzorg over de verantwoordelijkheden van de burger (mantelzorger), de overheid en het bedrijfsleven ten aanzien van de combinatie van werk en mantelzorg. Graag delen we enkele highlights en resultaten met u. 

lees meer

Themabijeenkomst VBZ Zorg over Mantelzorg en werken in de zorg

04 juni 2014 /

Themabijeenkomst VBZ Zorg over Mantelzorg en werken in de zorgDonderdag 22 mei organiseerde VBZ Zorg een themabijeenkomst voor HRM-managers en -adviseurs, OR-leden, leidinggevenden en personen die betrokken zijn bij werk- en mantelzorg-beleid binnen hun organisatie. Werk&Mantelzorg verzorgde een presentatie over de feiten en de cijfers over de combinatie werk en mantelzorg en verstrekte handvatten, tips en tools hoe werkende mantelzorgers te faciliteren in hun werk prive balans om hen vitaal, betrokken en loyaal te houden. Op het plenaire programma stond nog het verhaal van Zorgbalans hoe zij mantelzorgvriendelijk beleid hebben geimplementeerd en de Erkenning hebben behaald. Het plenaire gedeelte werd afgesloten met  het persoonlijke verhaal van Frank van Rooij over zijn rol als werkende mantelzorger EN zijn rol als directeur en leidinggevende van werkende mantelzorgers bij Radius Welzijn. Vervolgens werden de deelnemers opgesplitst in groepen om met een casus aan de slag te gaan. Een mooie bijeenkomst die een ieder veel energie heeft gegeven! Neem ook eens een kijkje op de website van VBZ: www.vbz-kam.nl

FAM congres over mantelzorg

04 juni 2014 /

FAM congres over mantelzorgOp 15 mei organiseerde FAM, expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken, een congres over modern burgerschap & de rol van de mantelzorger en kansen & grenzen van de WMO.
Stichting Werk&Mantelzorg verzorgde er een presentatie en een workshop. Mooie inhoudelijke bijdragen werden geleverd door Lieke Paulussen, Margret Bisschops en Mieke Damsma. Neem ook eens een kijkje op de website van FAM. Op de pagina van Lees meer vindt u de nieuwsbrief van FAM over het congres.

 

lees meer
1 2

Filter nieuws:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
meer
Contactgegevens


Stichting Werk&Mantelzorg
Wilhelminaweg 12
3941 DG, DOORN

Telefoon: 0343-477890
Mail:info@werkenmantelzorg.nl

Platform werkende mantelzorgers
meer
Ambassadeurs op de kaart
meer
Bekijk onze filmpjes
overzichtspagina
Lees verhalen uit de praktijk
meer
Samenwerkings-partners
meer
Word een mantelzorgvriendelijke organisatie


Ga naar het volledige overzicht van alle tools, materialen, folders en meer. 

meer
We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer