inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
  • Maatschappelijk belang


   Mantelzorgers vinden het vaak heel gewoon dat zij zorgen, omdat zij een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Zo gewoon is dat echter niet. Mantelzorg in Nederland vertegenwoordigt een waarde van 7 miljard euro. 80% van de zorg thuis wordt onbetaald gegeven.
  Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

  Maatschappelijke context

  Als we geen oog hebben voor werkende mantelzorgers en niet anticiperen op een nieuw toekomstscenario, dan ziet Nederland er straks heel anders uit. Niet alleen krijgen hulpbehoevenden te weinig hulp, ook vallen overbelaste werknemers/mantelzorgers om. Een domino-effect dus. Daarom is het nu tijd om medewerkers gezond, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar te houden. Bekijk hier de maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn

  Belang van verschillende partijen

  Veel partijen hebben belang bij het goed functioneren van werknemers met mantelzorgtaken en kunnen daar invloed op uitoefenen vanuit hun eigen positie:

  • Werkgevers door een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te ontwikkelen
  • Rijksoverheid vanuit de doelstellingen rond arbeidsparticipatie
  • Gemeenten vanuit de verantwoordelijkheid voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
  • Werknemersorganisaties die hun achterban vertegenwoordigen

  Vanzelfsprekend hebben werkende mantelzorgers zelf ook grote invloed; zij kunnen de zorgtaken bespreekbaar maken en meedenken over oplossingsrichtingen.

  Feiten & cijfers
  meer
  Word een mantelzorgvriendelijke organisatie


  Ga naar het volledige overzicht van alle tools, materialen, folders en meer. 

  meer
  Wet- en regelgeving
  meer
  We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer