inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Mantelzorg werkt! in Den Haag

Gemeente Den Haag is gestart met een innovatief project om werkgevers en werknemers in de gemeente Den Haag te ondersteunen in de combinatie werk en mantelzorg.
In samenwerking met stichting Werk&Mantelzorg biedt de gemeente werkgevers in dit project kosteloos voorlichting, workshops, advies en begeleiding aan. Doel is om de bekendheid en de bespreekbaarheid van oplossingen op de werkvloer én daarbuiten, te verhogen.

‘Mantelzorg werkt als we allemaal ons steentje bijdragen’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens (SEZH). ‘Veel werkgevers onderschatten het aantal (toekomstige) mantelzorgende werknemers in de organisatie of denken dat ondersteuning veel geld of aanpassing kost. Dat is vaak niet het geval. Met relatief kleine inspanning zijn grote resultaten te behalen. Zoals lager ziekteverzuim, uitval en verloop en stijging van tevredenheid, loyaliteit en productiviteit’.

Werkgevers beloond
In november 2014 ontving gemeente Den Haag zelf de Erkenning voor haar mantelzorgvriendelijke personeelsbeleid. ‘Nu is het tijd om ook andere werkgevers aan te haken. Werkgevers die hun werknemers actief ondersteuningsmogelijkheden aanbieden en daarover in gesprek gaan, overhandig ik graag persoonlijk de officiële Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’, aldus Klein. Bekijk ook de videoboodschap van Karsten Klein.

Op 24 februari 2017 ondertekenden 9 Haagse werkgevers - koplopers - een intentieverklaring om in de eigen organisatie aan de slag te gaan. Bekijk hier hoe deze plechtigheid feestelijk en ludiek werd ingevuld. Lees hier wat PW De Gids erover schreef.

Deze 10 organisaties werden al erkend in dit project op 10 november 2017: De Haagse Hogeschool, Florence, Haaglanden Medisch Centrum (HMC), 's Heeren Loo Zuidwest Nederland, Holland Casino Scheveningen, Nationale Nederlanden, PEP Den Haag, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), Woonzorgcentra Haaglanden en XTRA.

En deze 6 organisaties doen mee in 2018: Stichting Eykenburg, UWV Werkbedrijf Haaglanden, Provincie ZuidHolland, Voorall, ROC Mondriaan, Haga Ziekenhuis.

Ook meedoen of meer weten over deelname aan dit project? Neem contact op met Margreet Woessner, projectmanager, mail: m.woessner@werkenmantelzorg.nl of tel: 06-45108449.

Zie ook het persbericht
Lees ook de uitnodigingsbrief aan werkgevers in Den Haag van wethouder Karsten Klein

Samenwerken?


Wij bespreken het graag met u. Bel: 0343-477890 of mail: info@werkenmantelzorg.nl

meer
Samenwerkings-partners
meer
Mantelzorgportretten ziekenhuis
meer
Platform werkende mantelzorgers
meer
We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer