Werk-Mantelzorg

Wat is mantelzorg?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan de partner, kind of ouder zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Aandacht voor mantelzorg in jouw organisatie leidt aantoonbaar tot minder overbelasting, meer productiviteit en geeft je een streepje voor op de krappe arbeidsmarkt.

Deze zorgtaken zijn prima te combineren met hun baan. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Zij lopen het risico om overbelast te raken, ziek te worden en soms zelfs voor langere tijd uit te vallen. Een mantelzorgvriendelijke werkgever laat dit niet gebeuren. Die gaat in gesprek met mantelzorgende medewerkers en zoekt samen naar oplossingen om het werk en de zorgtaken te combineren.

Werk&Mantelzorg zet werkgevers in beweging om de combinatie werk en mantelzorg mogelijk te maken. We bieden hiervoor inspiratie, kennis, feiten & cijfers en praktische tools.

Volg ons op

We horen graag van je

Wil je meer weten over het thema werk en mantelzorg? Of wat Werk&Mantelzorg voor je kan betekenen? Bel of mail ons dan. Direct contact opnemen met één van onze experts kan natuurlijk ook. We horen graag van je!