Wilt u ondersteuning of advies?

Wilt u ondersteuning of advies? Wij bespreken het graag met u. Bel: 0343-477890 of mail: info@werkenmantelzorg

meer
Deze gemeenten gingen u o.a. voor:
  • Gemeente Den Haag
  • Gemeente Hof van Twente
  • Gemeente Dinkelland
  • Gemeente Hilversum
  • Gemeente Arnhem
meer gemeenten
Feiten & cijfers

meer
Image
Goed op weg

Stichting Werk&Mantelzorg

heeft 36 gemeenten en

145 bedrijven geadviseerd

over mantelzorgvriendelijk beleid

Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Aandacht voor mantelzorgers en werk

Naast een voorbeeldfunctie naar andere werkgevers in het uitoefenen van mantelzorgvriendelijk beleid, heeft u als gemeente nog een rol. Vanuit de Wet Werk en Bijstand heeft u de verantwoordelijkheid om uitkeringsgerechtigden te begeleiden naar passend werk. Ook hier kunt u te maken krijgen met (ex)mantelzorgers.

Hieronder vindt u alle tools die u nodig heeft om werkende mantelzorgers te ondersteunen, het thema bij werkgevers te agenderen, uw rol als mantelzorgvriendelijk werkgever invulling te geven en hoe u mantelzorgers helpt te re-integreren op de arbeidsmarkt.

Lees ook de Feiten en cijfers

Bekijk op de kaart de gemeenten die aan de slag zijn met mantelzorgvriendelijk beleid

Welke organisaties hebben de erkenning en/of zijn aan de slag? meer
Praktijkverhalen: combinatie werk en mantelzorg van alle kanten belicht meer
Feiten & cijfers meer
13 april 2014 / In de media Kabinet breidt wettelijk zorgverlof uit in 2014

Bij alle, terechte, aandacht voor het aan een baan helpen van werkzoekenden, moeten we niet uit het oog verliezen dat werknemers hun baan ook moeten behouden. Aandacht voor de combinatie van arbeid en zorg mag in deze tijd niet verslappen, aldus het CNV.

Lees meer
13 april 2014 / In de media Campagne Drenthe Mantelzorgvriendelijk

Drenthe telt momenteel circa 100.000 mantelzorgers. Een groot deel van hen is werkzaam in het MKB en vijftig procent van deze 'mantelwerkers' is overbelast. De oorzaak: de combinatie van werken en zorgen. De bewustwordingscampagne 'Drenthe Mantelzorgvriendelijk' is onderdeel van het internationale project i-Age en wil bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van werkende mantelzorgers. 'De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers verdubbelen van één op de acht naar een op de vier. Dit kan een probleem worden voor de Drentse economie, met name voor het MKB', aldus gedeputeerde Ard van der Tuuk.

Lees meer
28 februari 2014 / Actueel nieuws Mantelzorger thuis, collega in het ziekenhuis

1 op de 4 medewerkers in de zorg/ziekenhuisbranche combineert werk met mantelzorg. Een combinatie die tot overbelasting en stress kan leiden. Heldere communicatie, een open cultuur en begrip van leidinggevenden en collega’s maken vaak een groot verschil. Zeven ziekenhuismedewerkers delen hun ervaringen en tips in een serie portretten van mantelzorgwerkers in de ziekenhuisbranche.

Lees meer