Werk-Mantelzorg

Kennisbank werk en mantelzorg

Wil je informatie van Werk&Mantelzorg gebruiken op jouw site of in jouw publicatie? Graag! Maar vermeld dan wel Werk&Mantelzorg als bron.

Zoek in onze kennisbank

Uitgebreid zoeken

Wat is mantelzorg?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan de partner, kind of ouder zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Feiten & Cijfers

Werk&Mantelzorg haalt de kennis uit de praktijk, want daar gebeurt het. Daarom staan we in nauw contact met leidinggevenden en werkgevers. We trekken samen op met de koplopers die de combinatie werk en mantelzorg onder de aandacht hebben gebracht in hun organisatie.

Dankzij meer dan 10 jaar onderzoek kunnen we in kaart brengen wat de ontwikkelingen en trends zijn, maar ook signaleren waar het nog beter kan.

Kosten & Baten

Voor werkgevers is een financieel gezonde organisatie een voorwaarde.
Uit onderzoek blijkt dat aandacht voor werk en mantelzorg geld oplevert, terwijl werkgevers juist verwachten dat het een kostenpost is.

Wettelijke regelingen

Werkende mantelzorgers kunnen gebruikmaken van verschillende wettelijke verlofregelingen. Cao-afspraken overstijgen de wettelijke regelingen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Publicaties

Werk&Mantelzorg doet onderzoek en publiceert hierover. Zowel binnen individuele organisaties als op landelijk niveau onder werkend NL doen we onderzoek om inzicht te krijgen in wat er speelt en wat behoeften zijn, zodat we gerichte inzichten en adviezen kunnen geven.

Volg ons op

We horen graag van je

Wil je meer weten over het thema werk en mantelzorg? Of wat Werk&Mantelzorg voor je kan betekenen? Bel of mail ons dan. Direct contact opnemen met één van onze experts kan natuurlijk ook. We horen graag van je!