Werk&Mantelzorg

Werk&Mantelzorg op congres HR in de Zorg

Op 17 september was stichting Werk&Mantelzorg aanwezig op het congres HR in de Zorg. Ruim 400 HR-professionals luisterden tijdens de plenaire sessie op het hoofdpodium  naar ons stappenplan voor mantelzorgvriendelijk werken.

Samen met Deventer Ziekenhuis namen we de bezoekers mee aan de hand van een filmpje over de Buzz on tour bij het Deventer Ziekenhuis. Niet alleen hebben we gesproken over het inzetten van de Buzz toer als ludiek instrument om goed het gesprek aan te gaan. We vertelden ook wat stichting Werk&Mantelzorg kan betekenen voor organisaties aan de hand van de 4 B’s: Bespreken, Beschrijven, Bekwamen en Borgen.

Dat ons stappenplan goede instrumenten zijn om binnen een organisatie aan de slag te gaan, bleek ook tijdens de interactieve sessie. Samen met vertegenwoordigers van 3 Erkend mantelzorgvriendelijke zorgorganisaties (Martini Ziekenhuis, Synthese, Het Hoge Veer) gingen we het gesprek met de deelnemers aan over nut en noodzaak van het agenderen van dit thema. Benadrukt werd het wezenlijk belang van in dialoog naar oplossingen zoeken en hoe samen de balans te bewaken en bewaren. De belangrijkste conclusie was dat vroegtijdige signalering en tijdig het gesprek aangaan veel problemen en overbelasting kan voorkomen.

Ingeborg Mussche, adviseur Werk&Mantelzorg op congres HR in de Zorg