Werk&Mantelzorg

Erkenning voor Welzijnskwartier

Welzijnskwartier heeft op 27 november j.l. de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’ in ontvangst mogen nemen van wethouder Corien van Starkenburg van de gemeente Katwijk. Dit gebeurde tijdens een feestelijke  bijeenkomst waarbij medewerkers van Welzijnskwartier aanwezig waren. Stichting Werk&Mantelzorg  kent deze erkenning toe  aan werkgevers die de randvoorwaarden op orde hebben om werk en mantelzorg te combineren. Het betekent dat in de organisatie de combinatie werk en mantelzorg bespreekbaar is en dat ondersteuningsmogelijkheden zijn beschreven en worden aangeboden.

Een op de vijf mensen combineert werk met mantelzorg. De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen zwaar. Het kost veel energie om naast het eigen gezin en het werk ook nog zorgtaken te hebben voor een ander. Begrip vanuit werkgever en collega’s maakt een groot verschil. Een werkgever die meekijkt naar de mogelijkheden om werk en zorg op een prettige manier te combineren, levert gemotiveerde en loyale werknemers op en kan een positieve uitwerking hebben op het ziekteverzuim.

Wat doet Welzijnskwartier

Voor medewerkers van Welzijnskwartier zijn er mogelijkheden om mantelzorg en werk te kunnen combineren. In overleg met de leidinggevende kunnen afspraken worden gemaakt over flexibele werktijden, thuiswerken, tijdelijk minder werken of het gebruik maken van wettelijke regelingen zoals  kort-of  langdurend zorgverlof.

Wilt u ook een mantelzorg vriendelijk personeelsklimaat?

Landelijk zijn er 369 werkgevers erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie. Welzijnskwartier is de tweede organisatie in de gemeente Katwijk. Wilt u als werkgever met dit thema aan de slag,  stuur dan een mail aan mantelzorg@welzijnskwartier.nl of neem een kijkje op onze website. www.welzijnskwartier.nl. Individuele mantelzorgers kunnen voor ondersteuning terecht bij Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning.