Werk-Mantelzorg

Werkgevers en vakbonden tekenen petitie tegen de regelkolder

Ook werkgevers, vakcentrale en vakbonden willen dat er een einde komt aan de onnodige regeldruk voor mantelzorgers. Piet Fortuin, voorzitter van het CNV, Nic van Holstein, voorzitter van de VCP en Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, ondertekenden vandaag de petitie Stop de #regelkolder.

En daar zijn we blij mee. Want 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken. En dat aantal zal alleen maar groeien. Een kwart van alle werkende mantelzorgers vindt de combinatie van werk en mantelzorg lastig. Regeldruk helpt daar niet bij.

Petitie Stop de #regelkolder

Mantelzorgers zijn gemiddeld maar liefst 4 uur per week bezig, met het regelen van zorg voor hun naasten. Denk aan het invullen van veel formulieren, bellen met bizar veel instanties en dat in onbegrijpelijke taal. Om overbelasting en frustratie te voorkomen, helpt het als deze regeldruk stopt. Want in die 4 uur kunnen ze niet werken. En daar balen niet alleen mantelzorgers van maar ook werkgevers, vakcentrale en vakbonden. Daarom is MantelzorgNL deze petitie gestart, om te laten zien dat het anders moet!

We hopen op zoveel mogelijk handtekeningen, zodat we het verschil kunnen maken voor (werkende) mantelzorgers.

Teken jij ook de petitie?

Ingrid Thijssen, VNO-NCW
Esther Hendriks, MantelzorgNL en Nic van Holstein, VCP