Werk-Mantelzorg
4

Borgen

Het is altijd goed om een bepaalde periode extra aandacht te besteden aan werk en mantelzorg. Maar hoe zorg je er nu voor dat die extra aandacht niet voor niks is geweest, kortom: Hoe borg je continuïteit?

In deze stap ga je in op vragen als: “Zijn nieuwe medewerkers ook op de hoogte van faciliteiten en regelingen?” En weten alle leidinggevende hoe zij om kunnen gaan met situaties waarin werk en mantelzorg worden gecombineerd? In deze stap helpen we je op weg om mantelzorgvriendelijk werken in je organisatie te borgen.

Borgingspakket

Wil je mantelzorg blijvend op de agenda houden in jouw organisatie? Werk&Mantelzorg heeft praktische tools en instrumenten die jou daarbij kunnen helpen op een rijtje gezet. Bekijk het overzicht via de button.

Inspiratiekaart – 10 tips Dag van de Mantelzorg

10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Deze dag is een mooie gelegenheid om het thema werk en mantelzorg (weer) onder de aandacht te brengen in jouw organisatie. …

Checklist stap 4: Borgen

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor het aanvragen van de Erkenning? Check het hier.

  • Werk en mantelzorg is een vast bespreekpunt bij formele gesprekken, zoals bijvoorbeeld functioneringsgesprekken.
  • Nieuwe medewerkers én leidinggevenden worden geïnformeerd over het mantelzorgvriendelijke beleid.
  • Er is jaarlijks speciale aandacht voor het thema, bijvoorbeeld rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november.
  • Iemand, vanuit bijvoorbeeld HR of directie, zorgt dat mantelzorg op de agenda blijft en dat informatie up2date en toegankelijk is.
  • Zijn alle stappen voltooid? Vraag dan de erkenning aan.

    Erkenning aanvragen