Werk&Mantelzorg
4

Borgen

Het is altijd goed om een bepaalde periode extra aandacht te besteden aan werk en mantelzorg. En hoe zorg je er nu voor dat die extra aandacht niet voor niks is geweest, kortom: Hoe borg je continuïteit?

In deze stap ga je in op vragen als: “Zijn nieuwe medewerkers ook op de hoogte van faciliteiten en regelingen?” En gaan ook zij adequaat om met situaties waarin werk en mantelzorg worden gecombineerd? In deze stap helpen we je op weg om mantelzorgvriendelijk werken in je organisatie te borgen.

Tips & Tools

Mantelzorgvriendelijk werken is een cultuurvraagstuk, een kwestie van goed werkgeverschap. De ontwikkelingen op het gebied van Werk in combinatie met vitaliteit, waar dit thema onder valt, is in volle gang. Blijf aandacht geven aan mantelzorgvriendelijk werken. Met deze tips helpen we je.

Privé: Werk&Mantelzorg abonnement, hele jaar door mantelzorgvriendelijk!

Borg mantelzorgvriendelijk werken in uw organisatie met het Werk&Mantelzorg abonnement Om mantelzorgvriendelijk werken in uw organisatie te borgen, heeft Werk&Mantelzorg een uniek abonnement ontwikkeld. Met het abonnement ontvangt u onder …

Werk&Mantelzorg Hackathon

Snel een oplossing bedenken voor een complex probleem Tijdens een hackathon bedenken deelnemers in korte tijd (2x een dagdeel) oplossingen voor een probleem of een case, bijvoorbeeld: ‘Hoe maken we …

Intervisie carrousel

Elke situatie is natuurlijk anders, toch kunnen werkende mantelzorgers veel van elkaar leren. Speciaal voor werkende mantelzorgers ontwikkelden we deze intervisiemethode. Ze kunnen met de intervisie carrousel ervaringen, successen én lessen met elkaar delen. De tool faciliteert het proces prima. Voor het slagen van de intervisie carrousel raden we aan om er een ervaren facilitator bij in te zetten.

Oplossingen voor werkende mantelzorgers

Als je in gesprek gaat met elkaar over oplossingen om de combinatie werk&mantelzorg mogelijk te maken, zijn er veel oplossingen mogelijk. In deze tool vind je 4 soorten oplossingen voor 4 verschillende situaties. Naast de wettelijke regelingen vind je hier ook maatwerkoplossingen.

Checklist step 4: Borgen

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de volgende stap? Check het hier.

  • Werk en mantelzorg staat in formele gesprekken (zoals functioneringsgesprekken) vast op de agenda.
  • Nieuwe medewerkers worden geïnformeerd over het mantelzorgvriendelijke beleid
  • Er is jaarlijks speciale aandacht voor het thema
  • De Ondernemingsraad/medezeggenschapscommissie heeft personeelsbeleid voor medewerkers met mantelzorgtaken in onze organisatie op de agenda staan.
  • Zijn alle stappen voltooid? Vraag dan de erkenning aan.

    Erkenning aanvragen