Werk-Mantelzorg


Gemeentenprogramma


Waarom deelnemen?
Het combineren van werk met de zorg voor een naaste is een steeds urgenter probleem in Nederland. Inmiddels combineert 1 op de 4 werkenden zijn of haar baan met mantelzorgtaken. Dit gaat meestal goed, maar helaas niet altijd. Als mantelzorg bespreekbaar is, voorkom je overbelasting, (langdurig) verzuim en verminderde productiviteit. En word je een aantrekkelijke werkgever!

Wordt jouw gemeente een mantelzorgvriendelijke werkgever?
Stichting Werk&Mantelzorg faciliteert gemeenten om met het thema werk en mantelzorg aan de slag te gaan. Via een praktisch en doelgericht programma behandelt Werk&Mantelzorg alle aspecten van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. De deelnemende gemeenten helpen en inspireren elkaar door het uitwisselen van kennis en ervaring.

In elke bijeenkomst staat één van de 4 pijlers van mantelzorgvriendelijk werkgeverschap centraal: bespreken, beschrijven, bekwamen en borgen. Iedere bijeenkomst start met een gezamenlijke (online) kennis -en inspiratiesessie met concrete uitleg, praktische tips en tools over één pijler. Vervolgens kun je dit toepassen in jouw gemeentelijke organisatie.
 

Praktische informatie

 • 4 (online) sessies van 1,5 uur
  1. BESPREKEN
  datum nog niet bekend
  2. BESCHRIJVEN
  datum nog niet bekend
  3. BEKWAMEN
  datum nog niet bekend
  4. BORGEN
  datum nog niet bekend
 • Kosten: €430,- (excl. BTW)