Werk-Mantelzorg

Buzz on Tour Groningen: van bezoek naar concreet resultaat

De Buzz on Tour is een belangrijke campagne van stichting Werk&Mantelzorg om het thema op de kaart te zetten in Nederland. Maar hoe werkt dat dan? Het traject bij de Rijksuniversiteit Groningen laat zien hoe een bezoek van de buzz vervolgstappen krijgt en leidt tot concrete resultaten.

 

Stap 1: Buzz on Tour
Rijksuniversiteit Groningen (RuG) krijgt bezoek van Buzz on Tour. Afspraken gemaakt dat thema geagendeerd wordt door middel van een 0-meting.

Stap 2: Onderzoek
Stichting Werk&Mantelzorg slaat handen ineen met onderzoekers Aleid Brouwer van de RuG en Inge Noback van de Open Universiteit. Dit leidt tot een mooi onderzoek met als basis de 0-meting, aangevuld met een aantal vragen over gedrag.

Stap 3: Bijeenkomsten
De eerste resultaten worden tijdens een tweetal bijeenkomsten gedeeld op de RuG. Martijn Tillema, adviseur van stichting Werk&Mantelzorg geeft een workshop voor werkende mantelzorgers, inclusief lokale ondersteuningsmogelijkheden. Vanuit Humanitas en twee enthousiaste mantelzorgmakelaars worden twee informatie stands ingericht. Kortom, een nuttige ochtend/middag voor de mantelzorgers van de RuG.

Stap 4: Nieuw voornemen
Leidinggevenden interviewen hoe het gesprek vanuit hen nog beter gefaciliteerd en gestimuleerd kan worden! Wordt vervolgd…

 

Wilt u ook dat de buzz in uw gemeente of bij uw organisatie langskomt? Neem gerust contact op!