Werk-Mantelzorg

Campagne Buzz Tour

Stichting Werk&Mantelzorg start de landelijke bewustwordingscampagne ‘Buzz Tour’.

Deze campagne is onderdeel van het project ‘Next Step’, waar de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de handen hebben ineengeslagen.

We willen graag dat iedereen in het land over het combineren van werk met mantelzorg gaat praten. En dat een goede afstemming tussen werkgever en werknemer de normaalste zaak van de wereld wordt. Want dat is mantelzorg ondertussen wel.

Hoe willen we dit gaan bereiken? We gaan zoveel mogelijk ‘buzz’ creëren rondom het thema werk en mantelzorg. We gaan op bezoek bij werkgevers en nodigen medewerkers, collega-werkgevers, samenwerkingspartners, de gemeente, onze ambassadeurs, kortom: iedereen die Werk&Mantelzorg een warm hart toedraagt, uit om met elkaar in gesprek te gaan. En hoe kunnen we dat beter doen, dan letterlijk met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz’ heel Nederland door te touren!

Dag van de Mantelozrg 2016: eerste buzzhalte Utrecht
Op 10 november 2016 bezochten we onze eerste buzzhalte. We zijn te gast, midden in het land, bij de gemeente Utrecht die die dag de ‘Erkenning voor mantelzorg vriendelijk beleid’ uitgereikt krijgt. Directeur Liesbeth Hoogendijk van de stichting opent samen met wethouder Kees Diepeveen de Werk&Mantelzorg Buzz tour.

Volg de Buzz on Tour!
We hebben in iets meer dan een jaar tijd zo’n 29 actieplaatsen bezocht in heel Nederland. En er zijn zo’n 150 werkgevers ingestapt om met ons en met elkaar in gesprek te ga over het combineren van werk en mantelzorg, om verhalen te delen en inspiratie op te doen.

Waar we precies allemaal nog naartoe gaan, dat ziet u op de campagnesite: www.buzz-on-tour.nl. U kunt de Buzz on Tour ook volgen via onze social mediakanalen op Facebook, LinkedIn en Twitter.

Vindt u het leuk als we ook bij uw organisatie langskomen? Laat het ons dan weten via info@werkenmantelzorg.nl of mail aan Nicole Walma, n.walma@werkenmantelzorg.nl. Wie weet zetten we een Werk&Mantelzorg Buzzhalte bij u voor de deur!

Graag tot ziens!