Werk-Mantelzorg

Mantelzorg werkt! in Den Haag

Mantelzorg werkt! in Den Haag

In gemeente Den Haag loopt het innovatieve project om werkgevers en werknemers in de gemeente Den Haag te ondersteunen in de combinatie werk en mantelzorg.
In samenwerking met stichting Werk&Mantelzorg biedt de gemeente werkgevers in dit project kosteloos voorlichting, workshops, advies en begeleiding aan. Doel is om de bekendheid en de bespreekbaarheid van oplossingen op de werkvloer én daarbuiten, te verhogen.

‘Mantelzorg werkt als we allemaal ons steentje bijdragen’, aldus wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg). ‘Veel werkgevers onderschatten het aantal (toekomstige) mantelzorgende werknemers in de organisatie of denken dat ondersteuning veel geld of aanpassing kost. Dat is vaak niet het geval. Met relatief kleine inspanning zijn grote resultaten te behalen. Zoals lager ziekteverzuim, uitval en verloop en stijging van tevredenheid, loyaliteit en productiviteit’.

Werkgevers beloond
In november 2014 ontving gemeente Den Haag zelf de Erkenning voor haar mantelzorgvriendelijke personeelsbeleid. ‘Nu is het tijd om ook andere werkgevers aan te haken. Werkgevers die hun werknemers actief ondersteuningsmogelijkheden aanbieden en daarover in gesprek gaan, overhandig ik graag persoonlijk de officiële Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’, aldus Klein. Bekijk ook de videoboodschap van Karsten Klein.

Op 10 november 2017 ontvingen 10 Haagse werkgevers – koplopers – de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van Karsten Klein: De Haagse Hogeschool, Florence, Haaglanden Medisch Centrum (HMC), ’s Heeren Loo, Holland Casino, Nationale Nederlanden, PEP Den Haag,  Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), Woonzorgcentra Haaglanden en XTRA.

Op 9 november 2018 ontvingen Provincie Zuid-Holland, Stichting Eykenburg, Stichting Voorall, UWV Werkbedrijf Den Haag en Leiden, Connexxion, Zorgzijn Werkt, HTM, KONE, AEGON en MN van wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg) de Erkenning.