Werk-Mantelzorg

Werk en mantelzorg, wat vraagt dit van leiderschap?

De corona-maatregelen laten het belang van een goede balans tussen werk en privé zien. Thuiswerken hebben we massaal omarmd. Medewerkers met mantelzorgtaken verdienen extra aandacht. 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorg en dat aantal groeit. 

Door mantelzorg bespreekbaar te maken wordt uitval voorkomen, een hoog ziekteverzuim tegengegaan en productiviteit verhoogd. Werkgevers, leidinggevenden en HR professionals kunnen het verschil maken.

Werk&Mantelzorg presenteert het videoprogramma ‘Werk en mantelzorg, wat vraagt dit van leiderschap?’ Presentator Joost Hoebink, sinds 5 jaar op rij Nederlands meest geboekte dagvoorzitter, gaat in gesprek met hoogleraar Prof. dr. Nick van Dam van Nyenrode Business University, HR manager Corine Koops van ACV en directeur Marcel de Groot van De Groot Installatiegroep. Hoe kijken zij tegen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt aan, wat vraagt dit van organisaties maar ook: wat levert dit op?

Lees meer over de gasten in de BIO.  

 

 

 

Publicaties

Prof. Dr. Nick H.M. van Dam deelt in het programma zijn kijk op leiderschap bij het thema werk en mantelzorg, maar zijn werk is veel breder: van Dam is (co) auteur van 25 boeken over de ontwikkeling van mensen naar hun volledig potentieel. Zie onderstaande links met artikelen en een podcast.

  Sharing is caring

  Heel werkend Nederland mantelzorgvriendelijk, dát is de missie van Werk&Mantelzorg. 400 werkgevers zijn erkend mantelzorgvriendelijk. Help je mee om meer werkgevers te inspireren?

   

  Dit kun je doen

  Deel de trailer met je collega’s, leidinggevende, in je netwerken en op je social media kanalen  

   

   

  Voorbeeldteksten voor Facebook en Linkedin

  • Bekijk het inspirerende programma ‘Werk en mantelzorg, wat vraagt dit van leiderschap?
  • 1 op de 4 werknemers is mantelzorger. Nederland telt 400 erkend mantelzorgvriendelijke werkgevers. Wie volgt? #maakhetbespreekbaar #duurzameinzetbaarheid #inclusie  
  • Eerst vragen hoe het gaat. Dán door naar de agenda.” Deze tip voor videobellen en meer in het inspirerende programma: Werk en mantelzorg, wat vraagt dit van leiderschap? #maakhetbespreekbaar #leiderschap #duurzameinzetbaarheid