Werk&Mantelzorg

Werk&Mantelzorg Hackathon

Snel een oplossing bedenken voor een complex probleem

Tijdens een hackathon bedenken deelnemers in korte tijd (2x een dagdeel) oplossingen voor een probleem of een case, bijvoorbeeld: ‘Hoe maken we de combinatie werk en mantelzorg mogelijk?’Je kunt een hackathon organiseren met deelnemers vanuit de eigen organisatie, binnen een gemeente, regio of branche.

Enorme energieboost voor de organisatie

Werk&Mantelzorg heeft een hackathon format ontwikkeld dat is verdeeld over twee dagdelen. Samen met de werkgever bepalen we het doel en het gewenste resultaat. Op basis daarvan maken wij een programma met werkbladen, waarmee de groepjes aan de slag kunnen. Er is bewust gekozen voor een hackathon over twee dagdelen. In week 1 onderzoeken de groepjes het probleem/de case en bedenken ze allerlei verschillende oplossingen en ideeën. De drie beste ideeën nemen ze mee en toetsen ze vervolgens binnen het eigen netwerk. Een week later komen de groepen weer bij elkaar, delen de verkregen feedback en kiezen één oplossing/idee om verder uit te werken. Aan het einde van de 2e sessie presenteert elk groepje hun oplossing + uitvoeringsplan.

Professionele organisatie en begeleiding van de werkgroepjes is een must voor het slagen van een hackathon. Werk&Mantelzorg verzorgt graag de hele organisatie van uw hackathon. Van uitnodigen tot de begeleiding van de hackathon sessies en de werkgroepen tot de eindpresentatie.

 

Wat is een hackathon?

Een hackathon is een workshop verdeeld over twee dagdelen waarbij je in kleine groepjes in korte tijd nieuwe producten en/of diensten bedenkt en vormgeeft. Belangrijk is om deelnemers van jong tot oud te enthousiasmeren met verschillende achtergronden, hobby’s en interesses. Doordat de samenstelling van elke groep zo divers is, wordt het onderwerp van alle kanten belicht waardoor de kans op goede oplossingen wordt vergroot. Na twee dagdelen is de organisator van de hackathon enkele innovatieve oplossingen rijker. Creatieve, innovatieve oplossingen die ook nog eens uitvoerbaar zijn. Want ideeën genereren is mooi, maar voorwaarde is wel dat de ideeën ook toegepast kunnen worden.