inspireert, faciliteert & verbindt
zoeken
Deel via Facebook Deel via E-mail Deel via Twitter

Nieuws, achtergronden en meer...

Hier vindt u een overzicht van nieuwsberichten, nieuwsbrieven, bijeenkomsten en onderzoeken, die betrekking hebben op het thema werk en mantelzorg. Van Werk&Mantelzorg, de overheid, samenwerkingspartners, ambassadeurs en uit de media.

Nieuwsbrief september 2016

29 september 2016 / Nieuwsbrief

Open de nieuwsbrief in een nieuw venster

Studenten en young professionals 'battelen' over combinatie werk en zorg

22 september 2016 / Berichten Werk&Mantelzorg

Studenten en young professionals 'battelen' over combinatie werk en zorgMantelzorg Duo’s, terug naar de menselijke maat met 'een warme bakker', en last-minute opvang voor hulpbehoevenden op wielen. Studenten en young professionals gingen de 'challenge' aan: Hoe ziet de combinatie werk en zorg er idealiter over tien jaar uit?

lees meer

Gemeente Den Haag ondersteunt werkgevers

06 september 2016 / Berichten Werk&Mantelzorg

Gemeente Den Haag ondersteunt werkgevers‘Mantelzorg werkt als we allemaal ons steentje bijdragen’

Gemeente Den Haag start per 1 september met een innovatief project om werkgevers en werknemers in de gemeente Den Haag te ondersteunen in de combinatie werk en mantelzorg. Doel is om de bekendheid en de bespreekbaarheid van oplossingen op de werkvloer én daarbuiten, te verhogen. Werkgevers die meedoen, worden beloond.

lees meer

Gemeente Zeist werkt mantelzorgvriendelijk

08 juli 2016 / Berichten Werk&Mantelzorg

Gemeente Zeist werkt mantelzorgvriendelijk De gemeente Zeist heeft de Erkenning Wij werken mantelzorgvriendelijk van stichting Werk&Mantelzorg ontvangen. Op vrijdag 8 juli 2016 onthult wethouder Roy Luca (Personeelszaken) samen met ambtenaar én mantelzorger Dorus Verwei om 10.30 uur het erkenningsbordje Werk en Mantelzorg op het gemeentehuis.

lees meer

Conferentie VUmc: werken en mantelzorg: we staan er samen voor!

23 juni 2016 / Bijeenkomsten W&M

Conferentie VUmc: werken en mantelzorg: we staan er samen voor!Tijdens de themaconferentie 'Werken en mantelzorg in VUmc : we staan er samen voor!' ontving VUmc maandag 20 juni officieel de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk'. De Erkenning is bedoeld als aanmoedigingsprijs om vooral werk te blijven maken van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid in de organisatie.  

lees meer

Gemeente Breda Erkend mantelzorgvriendelijk

31 mei 2016 / Berichten Werk&Mantelzorg

Stichting Werk&Mantelzorg heeft de gemeente Breda officieel Erkend als mantelzorgervriendelijke organisatie. Daarmee is Breda de 46ste gemeente die het erkenningsbordje ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ heeft ontvangen. Criteria om deze erkenning te verdienen, zijn bijvoorbeeld flexibele werktijden, zorgtaken regelen onder werktijd en de mogelijkheid krijgen om het werk onverwachts te onderbreken.

lees meer

Themaconferentie VUmc 20 juni 2016

03 mei 2016 / Bijeenkomsten W&M

Op 20 juni 2016 organiseert Vumc de themaconferentie ‘Werken en mantelzorg in VUmc: we staan er samen voor!’ Op deze conferentie geven inspirerende sprekers onder leiding van dagvoorzitter en filosoof Bas Haring hun visie op mantelzorg. Ook ontvangt VUmc op deze dag de officiële Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' van Stichting Werk&Mantelzorg.

lees meer

8 inspirerende werk/mantelzorg oplossingen

08 maart 2016 / Nieuwsbrief

Open de nieuwsbrief in een nieuw venster

Nieuwjaarsdebat Werk&Mantelzorg

15 januari 2016 / Bijeenkomsten W&M

Op 6 januari 2016 vond het nieuwjaarsdebat van Mezzo en de Stichting Werk&Mantelzorg plaats bij de SER in Den Haag. Het thema werk en mantelzorg is geagendeerd en er zijn goede initiatieven genomen. Initiatiefnemers zijn pioniers, mensen met visie en vaak ook met persoonlijke betrokkenheid bij het thema. Maar we zien ook dat de verandering langzaam gaat. Er leven nog veel taboes en vooroordelen over de combinatie werk en mantelzorg. Bovendien zoeken partijen naar hun eigen verantwoordelijkheid en rolinvulling. Hoe krijgen we de kritische massa mee? Door te verleiden, afdwingen, sturen, of moet dat van onderaf? Hoe zetten we samen 'The Next Step'. Laat je informeren en inspireren door het fotoverslag van deze bijeenkomst.

Bij gebrek aan flexibel werken neemt mantelzorger verlof

05 januari 2016 / Onderzoek in Nederland

Er wordt meer gebruik gemaakt van verlofregelingen door mantelzorgers die geen flexibiliteit van hun werkgever krijgen in werktijden, werkduur of locatie. Deze flexibiliteit zouden zij echter wel willen. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Werk&Mantelzorg dat vandaag wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Mezzo en Stichting Werk&Mantelzorg.

lees meer
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Filter nieuws:

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
meer

Tweets @WerkMantelzorg

Bekijk onze filmpjes
overzichtspagina
GEZOCHT! Inspirerende werk/mantelzorg oplossingen

Deel mooie voorbeelden en biedt anderen inspiratie, bevestiging en herkenning. Mail info@werkenmantelzorg.nl

meer
Platform werkende mantelzorgers
meer

Eerste mantelzorgvriendelijkbedrijf in Nederland

meer videos
Welke organisaties zijn aan de slag?
bekijk op de kaart
Werkende mantelzorger: 'Stap op iemand af en praat erover'
meer verhalen  lees verder
We gebruiken cookies voor een optimale website-ervaring. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Lees meer