Werk&Mantelzorg

de Hartekamp Groep

Erkend mantelzorgvriendelijk sinds: 23 november 2010

De Hartekamp Groep biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Deze ondersteuning varieert van 24-uurszorg tot begeleiding op afstand en van een uurtje spelbegeleiding thuis tot werken in een bedrijf. De Hartekamp Groep helpt bij behandeling, ontwikkeling, vrijetijdsbesteding en wonen in de regio Kennemerland, van Heemskerk tot Nieuw Vennep.  
 

Waarom is het een belangrijk onderwerp voor de Hartekamp Groep?

Binnen de Hartekamp Groep combineert een groot aantal medewerkers het werken in de zorg met zorg voor een naaste. De komende jaren zal dit aantal alleen maar toenemen. Mantelzorg is belangrijk is voor medewerkers en daarom heeft de Hartekamp Groep gekozen voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Wat wil de Hartekamp Groep bereiken?

Zorgen dat er openheid binnen de organisatie ontstaat om het onderwerp mantelzorg bespreekbaar te maken en dat er bereidheid is om oplossingen op maat vorm te geven. Het gaat om wederzijds vertrouwen en een open houding van alle betrokkenen. Daarbij is het belangrijk dat zowel medewerkers als leidinggevenden goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden die geboden kunnen worden om werk en zorg mogelijk te maken.

Wat zijn tot nu toe de ervaringen met de combinatie van werk en mantelzorg?

‘Zoals elke mantelzorgvraag specifiek is zo zijn ook de verhalen van medewerkers die werk en zorg verlenen individueel en specifiek. Waar de ene medewerker samen met de leidinggevende een aangepast rooster maakt, zo heeft een andere medewerker afspraken over betaald of onbetaald verlof. Helaas zijn er op dit moment ook nog verhalen waarbij zowel medewerker als leidinggevenden het lastig vinden om tot oplossingen te komen. De vertaalslag van wat wenselijk is naar wat haalbaar is, is in deze gevallen moeilijk te maken, maar wel de grote uitdaging.’

Heeft u vragen over de aanpak van de Hartekamp Groep, neem dan contact op met:
Monique Hendriks, HR adviseur, telefoonnummer: 023 – 5101 479 of 06 – 4622 6509

 

 

de Hartekamp Groep is 1 van de erkende organisaties.
Overzicht van alle organisaties