Werk&Mantelzorg

Dienstverlening Braakman BV

Erkend mantelzorgvriendelijk sinds: 29 september 2014

Dienstverlening Braakman BV is gespecialiseerd in systeemplafonds, verwarming/koelplafonds, vloerverwarming en het detacheren van personeel in diverse sectoren. De organisatie is gevestigd in Laag-Zuthem en heeft 20 medewerkers.

Welke concrete acties hebt u uitgevoerd om medewerkers bewust te maken van het thema?

  • we hebben gesprekken gevoerd met de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg
  • we hebben de medewerkers voorzien van informatie over de mogelijkheden van ondersteuning middels een brief en het tijdschrift ‘de Mantelzorger’.

Welke concrete stappen hebt u gezet om het thema te implementeren en te borgen in de organisatie:

  • we gaan met nieuwe medewerkers het gesprek aan over hun thuis/zorgsituatie. Daarbij wijzen we de nieuwe medewerker op de mogelijkheden in het arbeidsreglement.
  • we maken mantelzorg bespreekbaar tijdens functioneringsgesprekken en er wordt expliciet naar gevraagd in de functioneringsformulieren.
  • we gaan zo snel mogelijk met de medewerker in gesprek wanneer bekend wordt dat hij/zij mantelzorgtaken heeft. Er wordt dan besproken of de combinatie werk en mantelzorg te combineren is of dat er aanpassingen nodig zijn.
  • Jaarlijks rondom de Dag van de Mantelzorg, krijgen alle medewerkers een brief over het thema en het blad De Mantelzorg.

Zij zijn begeleid door Jong en Veer, een mantelzorgadviesbureau voor bedrijven en gemeenten: www.jongenveer.nl

Heeft u vragen over de aanpak van Braakman BV, neem dan contact op met de heer Braakman, directeur: info@braakmanbv.nl

Dienstverlening Braakman BV is 1 van de erkende organisaties.
Overzicht van alle organisaties