Werk&Mantelzorg

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Erkend mantelzorgvriendelijk sinds: 13 december 2012

Waarom aandacht voor het thema
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft ca. 1240 medewerkers  in dienst en heeft in meerdere opzichten  te maken met mantelzorgers. Namelijk in de eigen organisatie en via patiënten die vaak vergezeld worden door een mantelzorger. Gezien de samenstelling van het personeelsbestand (naar verhouding veel vrouwen en een gemiddelde leeftijd die hoger ligt dan 40 jaar) en ook gezien de aard van het werk (gezondheidszorg) is het aantal mantelzorgers naar verwachting (veel) hoger dan het landelijk gemiddelde.

Activiteiten
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft mantelzorg op verschillende manieren bespreekbaar gemaakt in de organisatie door er onder andere over in gesprek te gaan met leidinggevenden en de OR. Daarnaast organiseert het ziekenhuis een workshop over werk en mantelzorg voor het personeel.

De bedrijfsmaatschappelijk werker en de P&O adviseur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben deelgenomen aan het project Werk&Mantelzorg. Zij hebben voor een van de werksessies een presentatie van hun aanpak verzorgd.

Verder zijn de volgende acties uitgevoerd:  

  • Gesprekken met managers, leidinggevenden en Ondernemingsraad gevoerd over mantelzorg.
  • Een artikel over mantelzorg en een interview met 2 mantelzorgers  in de personeelskrant geplaatst.
  • Informatie over mantelzorg op de interne website van het wza geplaatst
  • mantelzorg bespreekbaar gemaakt tijdens functioneringsgesprekken.
  • Posters opgehangen in het ziekenhuis over mantelzorg.

Heeft u vragen over het Wilhelmina Ziekenhuis Assen? Neem dan contact op met Wies Meijer, bedrijfsmaatschappelijk werker

Website Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Wilhelmina Ziekenhuis Assen is 1 van de erkende organisaties.
Overzicht van alle organisaties