Werk-Mantelzorg

Samenwerking zit in ons DNA

De combinatie werk en mantelzorg mogelijk maken zien wij als een maatschappelijke missie. Het gaat iedereen aan. Wij nemen daarom het voortouw om in Nederland een beweging op gang te brengen en samen te werken met partijen die zich sterk maken voor concrete oplossingen in de combinatie van deze twee levensterreinen.

Werkgevers

Werk&Mantelzorg begeleidt werkgevers in vier stappen naar een mantelzorgvriendelijke organisatie met informatie, inspiratie en concrete tools, zodat werkgevers zelf aan de slag kunnen.

We delen onze kennis en praktijkverhalen, initiëren projecten, campagnes, bijeenkomsten, leernetwerken en doen onderzoek.

Ook verwijzen wij graag door naar ons netwerk van specialisten werk en mantelzorg die individuele werkgevers begeleiden en ondersteunen.

Gemeenten

Gemeenten zijn werkgevers, maar zij hebben nog twee andere belangrijke rollen. Die van aanjager richting lokale werkgevers en ondersteuner van (werkende) mantelzorgers in hun gemeente. De drie verschillende rollen vragen elk om een andere aanpak en andere kwaliteiten. Werk&Mantelzorg begeleidt gemeenten daar graag bij.

Meer weten? Neem contact op met Machteld: 06 162 940 29 

Sociale partners

Een groot maatschappelijk vraagstuk oplossen, dat doen we natuurlijk niet alleen. Samen met andere innovatieve organisaties zoals VNO-NCW, MKB Nederland, branches, ZZP Nederland, vakbonden, Women Inc., Universiteiten en ARBO organisaties maken we het thema werk en mantelzorg bekend bij stakeholders in verschillende werkvelden.

Sociale partners heb je nooit genoeg. Interesse om samen te werken? Neem contact op met Jan Anne: 06-24 71 66 13

Pers & Media

Wij agenderen het thema werk en mantelzorg bij het brede publiek en bij relevante partijen zoals de overheid, werkgevers- en werknemers (organisaties). Werk&Mantelzorg organiseert activiteiten betreffende bewustwording, activeert partijen, initieert en doet zelf onderzoek, deelt kennis en ervaring en geeft voorlichting. Ga voor meer informatie naar onze kennisbank.

Meer weten? Neem contact op met Lenette: ‭06 33 73 47 88

Alle erkende organisaties

443 organisaties zijn al aan de slag. Zij hebben de erkenning Mantelzorgvriendelijke organisatie. Zij maken het thema bespreekbaar, bieden maatwerkoplossingen en geven blijvend aandacht aan mantelzorgers. Zie hier een overzicht van alle organisaties.

Co-creatie

Samen met gemeenten, werkgeversorganisaties, opleidingen en andere samenwerkingspartners ontwikkelen we branche- en doelgroepspecifieke aanpakken.. Hieronder vind je enkele voorbeelden van gerealiseerde projecten en themadossiers. Doel is zo veel mogelijk mensen te stimuleren en te ondersteunen om op eigen wijze aan de slag te gaan met werk en mantelzorg. Interesse voor een eigen aanpak? We bespreken graag de mogelijkheden.

Toolkit Mantelzorg. Sector Grondstoffen, Energie en Omgeving

Digimagazine Mantelzorgvriendelijke geneesmiddelensector

Waar kun jij nog wat power gebruiken?

Onderwijs Toolit

Toolkit voor (bedrijfs)artsen

Toolkit Erkende Verhuizers

Themadossier voor de provinciale sector

Themadossier Installatiebranche en Mantelzorg

MantelzorgWerkt: online platform voor leidinggevenden

We horen graag van je

Wil je meer weten over het thema werk en mantelzorg? Of wat Werk&Mantelzorg voor je kan betekenen? Bel of mail ons dan. Direct contact opnemen met één van onze experts kan natuurlijk ook. We horen graag van je!