Werk&Mantelzorg


Werkgeversprogramma


Waarom deelnemen?
Het combineren van werk met de zorg voor een naaste is een steeds urgenter thema in Nederland. Inmiddels combineert 1 op de 4 werkenden zijn of haar baan met mantelzorgtaken. Dit gaat meestal goed, maar helaas niet altijd. Als mantelzorg bespreekbaar is, voorkom je overbelasting, (langdurig) verzuim en verminderde productiviteit. En word je een aantrekkelijke werkgever!

Wordt jouw organisatie mantelzorgvriendelijk?
Stichting Werk&Mantelzorg faciliteert werkgevers om met het thema werk en mantelzorg aan de slag te gaan en de Erkenning “Wij werken mantelzorgvriendelijk!” te behalen. Via een overzichtelijk programma begeleidt Werk&Mantelzorg je stap voor stap door het traject. De deelnemende werkgevers helpen en inspireren elkaar door het uitwisselen van ervaringen en samen op te trekken.

Het programma behandelt in vier bijeenkomsten de vier afzonderlijke stappen naar mantelzorgvriendelijk werkgeverschap: bespreken, beschrijven, bekwamen en borgen. Iedere bijeenkomst start met een gezamenlijke (online) kennis -en inspiratiesessie met concrete uitleg, praktische tips en tools over één van deze vier stappen. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag in jouw organisatie.

Zo werken we gezamenlijk toe naar de Erkenning!

 

Praktische informatie

 • 4 (online) sessies van 1,5 uur  donderdag 13.00 – 14.30 uur
  1. BESPREKEN
  9 februari 2023
  2. BESCHRIJVEN
  20 arpril 2023
  3. BEKWAMEN
  15 juni 2023
  4. BORGEN
  5 oktober 2023
 • Doel: Erkenning
  10 november 2023 (Dag van de Mantelzorg)
 • Kosten: €430,- (excl. BTW)