Werk&Mantelzorg

Weemen Web Print Promo

Erkend mantelzorgvriendelijk sinds: 18 mei 2018

Als Weemen willen we een belangrijke samenwerkingspartner zijn voor onze relaties op het vlak van web, print en promo en hen ontzorgen in de totale bedrijfscommunicatie. Daarbij werken we aan een sterke organisatie, gebouwd op een fundament van duurzame relaties met klanten, partners én medewerkers. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we samen tot de beste resultaten komen. Weemen heeft 4 vestigingen en er werken 70 mensen.

Welke  acties heeft uw organisatie uitgevoerd om medewerkers bewust te maken van het thema?

  • Ontwikkelen van een Poster welke opgehangen wordt op de locaties.
  • Ontwikkelen van een Flyer welke uitgedeeld is onder de medewerkers.
  • Toevoeging van het ontwerp Mantelzorg als vast element in de functioneringsgesprekken.

Hoe bevordert u de dialoog tussen leidinggevenden, mantelzorgers en collega’s ?

Bij Weemen is het prettig werken met fijne collega’s. Op een plek waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Waar we veel waarde hechten aan een gezonde bedrijfscultuur en een langdurige samenwerking met onze relaties en medewerkers. De deur staat altijd open voor medewerkers, er heerst een open bedrijfscultuur. Tijdens de functioneringsgesprekken wordt het onderwerp Mantelzorg vanaf dit jaar persoonlijk besproken.

Welke maatwerkoplossingen zijn in de organisatie mogelijk en hoe is dit geregeld?

Verschuiving van uren of ATV dagen is mogelijk en ook als men verlof wil opnemen dan staat Weemen daar altijd voor klaar. Als men persoonlijke zaken bespreekbaar maakt dan is er bij Weemen altijd wel iets te regelen om het voor de medewerker zo goed mogelijk in te vullen. De directie en de personeelsmanager zijn beide intensief betrokken bij het beleid en de uitvoering.

Welke stappen hebt u gezet om het thema te implementeren en te borgen in de organisatie? 

We hebben ons beleid omtrent Mantelzorg vertaalt naar een poster, deze wordt opgehangen in de vestigingen van Weemen. Daarnaast wordt het beleid via een flyer kenbaar gemaakt aan de huidige medewerkers en wordt het onderwerp een vast element tijdens de functioneringsgesprekken. Indien nieuwe medewerkers aangenomen worden wordt deze flyer uitgedeeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Maarten Weemen, directeur, mail:maarten@weemen.nl.

www.weemen.nl

Weemen Web Print Promo is 1 van de erkende organisaties.
Overzicht van alle organisaties