Werk-Mantelzorg
3

Bekwamen

Is het thema mantelzorg in jouw organisatie bespreekbaar gemaakt en zijn de faciliteiten en regelingen voor medewerkers met mantelzorgtaken bekend? Dan ben je op de goede weg.

Maar er is meer, want hoe ga je er vervolgens mee om? Hoe ga je als leidinggevende het gesprek aan met werkende mantelzorgers? En hoe kunnen de medewerkers met mantelzorgtaken zich voorbereiden op het gesprek met hun collega’s en leidinggevende?

In deze stap leer je meer over het actief handelen bij mantelzorgsituaties in jouw organisatie.

Tips & Tools

Het spreken over jouw situatie op het werk is niet altijd vanzelfsprekend. En ook voor leidinggevenden kan het lastig zijn om over privé te praten. We ontwikkelden hiervoor bruikbare instrumenten. Doe je voordeel!

MantelzorgWerkt: online platform voor leidinggevenden

MantelzorgWerkt is een platform voor leidinggevenden met tools, informatie en inspiratie. Over hoe je samen werk en mantelzorg in balans houdt.

M-power: hét platform voor jouw medewerkers met mantelzorgtaken

Het M-power platform draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van mantelzorgers en vermindert hun psychosociale belasting. Het platform biedt handvatten waar de werkende mantelzorger direct zelf mee aan de slag kan. M-power staat voor Mantelzorg-power en …

Checklist stap 3: Bekwamen

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de volgende stap? Check het hier.

  • Leidinggevenden zijn, binnen de kaders, vrij in het maken van maatwerkafspraken met werknemers.
  • Onze leidinggevenden spreken met medewerkers over de invloed van privéomstandigheden op het werk.
  • Voor mantelzorgers hebben wij in onze organisatie personeelsinstrumenten en regelingen die de combinatie van werk en zorg mogelijk maken.
  • Wij bieden flexibiliteit en maatwerk om werk en privé goed te combineren.
  • Klaar voor de volgende stap?

    Ga Naar stap 4: Borgen