Werk-Mantelzorg

VWS Campagne ‘Deel je zorg’ op de werkvloer

http://Deel%20je%20zorg

Stimuleer werkende mantelzorgers: ‘Deel je zorg’

Gemiddeld 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken en dat aantal groeit. Je zou denken dat werk combineren met mantelzorg tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is, maar dat is niet zo. Niet iedereen weet wat mantelzorger zijn precies betekent en niet iedere mantelzorger ziet zichzelf zo. Laat staan dat in de organisatie bekend is wie er met mantelzorg te maken heeft. Het thema werk en mantelzorg bespreekbaar maken begint met bewustwording.

Beter voorkomen dan genezen

Waarom is het bespreekbaar maken zo belangrijk? Het hoort bij goed werkgeverschap, en daarnaast, mantelzorg kan iedereen overkomen, we krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken.

Op de werkvloer kun je beter voorkomen dan genezen toch? Wanneer je mantelzorgvriendelijk werkt, voorkom je uitval, een hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Door bespreekbaar te maken wat er speelt thuis, kunnen werkbare oplossingen gevonden worden waarbij werk én de zorg thuis doorgaat.

Doe mee

Als werkgever kun je meehelpen om bewustwording te realiseren. Doe mee met de campagne ‘Deel je zorg.’

Het ministerie van VWS stimuleert met de campagne mantelzorgers om over hun zorgen te praten of hulp te zoeken. Vanaf 10 november, de Dag van de Mantelzorg start de landelijke campagne rondom werkende mantelzorgers.

Hoe doe je mee? In de toolkit kun je pasklare teksten vinden voor je nieuwsbrief, magazine of op je website. Ander campagnemateriaal zijn social media posts, begeleidend beeldmateriaal, campagnevideo’s van o.a. Jörgen Raymann en Romana Vrede en nog veel meer, passend bij jouw voorkeuren en mogelijkheden.

Werk&Mantelzorg

Werk&Mantelzorg faciliteert werkgevers om dit belangrijke en actuele thema bespreekbaar te maken op de werkvloer. Kunnen we je helpen of wil je meer weten? Neem contact op met: Jan Anne van Dijk, info@werkenmantelzorg.nl of bel hem: tel:06 24 71 66 13.

Combineer jij je baan met zorgtaken thuis? Kijk dan eens op de website van MantelzorgNL.