Werk-Mantelzorg
2

Beschrijven

Er zijn verschillende regelingen voor werkende mantelzorgers. Sommigen staan in de wet, maar je kunt natuurlijk in jouw organisatie ook specifieke faciliteiten en/of regelingen aanbieden. In deze stap maak je een beschrijving van deze faciliteiten en regelingen in het HR beleid.

Tips & Tools

Waar begin je? Bij regelingen volgens de wet bijvoorbeeld, of bij de Cao inspirator, waar je je eigen CAO op maat van kunt maken.

CAO inspirator

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid draagt bij aan een gezonde organisatiecultuur. Werknemers met mantelzorgtaken hebben hierbij voldoende mogelijkheden om de combinatie van betaald werk met intensieve zorgtaken te combineren. Dat is goed voor …

Oplossingen voor werkende mantelzorgers

Als je in gesprek gaat met elkaar over oplossingen om de combinatie werk&mantelzorg mogelijk te maken, zijn er veel oplossingen mogelijk. In deze tool vind je 4 soorten oplossingen voor 4 verschillende situaties. Naast de wettelijke regelingen vind je hier ook maatwerkoplossingen.

Overzicht Wet&Regelgeving

Veel werkgevers en werknemers kennen de mogelijkheden op het gebied van regelingen niet of onvoldoende. Er zijn verschillende wettelijke regelingen die u in kunt zetten voor mantelzorgers. Hierbij een overzicht …

Checklist stap 2: Beschrijven

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de volgende stap? Check het hier.

  • Het totale management heeft een visie op het thema werk en mantelzorg
  • Wij hebben afspraken gemaakt met onze preventiemedewerkers en arbodienst over hoe wij om willen gaan met medewerkers die mantelzorgtaken hebben.
  • De wettelijke verlofregelingen en regelingen in de CAO of personeelsreglement bieden wij actief aan aan medewerkers
  • Klaar voor de volgende stap?

    Ga naar stap 3: Bekwamen