Werk-Mantelzorg
2

Beschrijven

Er zijn verschillende regelingen voor werkende mantelzorgers. Sommigen staan in de wet, maar je kunt natuurlijk ook in jouw organisatie specifieke faciliteiten en/of regelingen aanbieden. In deze stap maak je een beschrijving van deze faciliteiten en regelingen. En je zorgt dat iedereen in de organisatie op de hoogte is van deze mogelijkheden.

Tips & Tools

Waar begin je? Bij regelingen volgens de wet bijvoorbeeld en wat er in jullie cao staat. Ook kun je inventariseren welke mogelijkheden binnen jouw organisatie zijn om mantelzorg met het werk te combineren.

CAO inspirator

Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid draagt bij aan een gezonde organisatiecultuur. Werknemers met mantelzorgtaken hebben hierbij voldoende mogelijkheden om de combinatie van betaald werk met intensieve zorgtaken te combineren. Dat is goed voor …

Oplossingen voor werkende mantelzorgers

Als je in gesprek gaat met elkaar over oplossingen om de combinatie werk&mantelzorg mogelijk te maken, zijn er veel oplossingen mogelijk. In deze tool vind je 4 soorten oplossingen voor 4 verschillende situaties. Naast de wettelijke regelingen vind je hier ook maatwerkoplossingen.

Overzicht wettelijke regelingen

Veel werkgevers en werknemers kennen de mogelijkheden op het gebied van regelingen niet of onvoldoende. Er zijn verschillende wettelijke regelingen die u in kunt zetten voor mantelzorgers: Calamiteitenverlof Dit verlof …

Checklist stap 2: Beschrijven

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de volgende stap? Check het hier.

  • Het totale management heeft een visie op het thema werk en mantelzorg.
  • Wij hebben afspraken gemaakt met onze preventiemedewerkers en arbodienst over hoe wij om willen gaan met medewerkers die mantelzorgtaken hebben.
  • De wettelijke verlofregelingen en regelingen in de cao of het personeelsreglement bieden wij actief aan aan medewerkers.
  • Klaar voor de volgende pijler?

    Ga naar pijler 3: Bekwamen